A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Billie Eilish meg a tesója és Hans Zimmer is nyert egy Golden Globe-ot

2022. január 10., 15:25

A Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók díjátadója, a Golden Globe idén csendben zajlott: szűk körben, zárt ajtók mögött, sztárvendégek nélkül, és még tévés vagy online közvetítés sem volt, csak Twitter-posztok. Mindezt a koronavírus, az Amerikára lecsapott omikron variáns okán, ami miatt például idén a Sundance fesztivál és a Grammy is online zajlik majd.

Persze volt más gond is a Golden Globe-bal: egyfelől az, hogy legalább 20 éve nincs a szavazó újságírók között fekete, illetve az – és leginkább ez jelenti a problémát –, hogy kiderült, korábban a döntést hozó újságírók egy része korrumpálható volt. Ezen okok miatt például az NBC elállt attól, hogy közvetítse az eseményt, ne és több filmipari szereplő, stúdió, streamingszolgáltató és PR-cég bojkottálta az idei díjátadót. Ekkor döntött úgy a Golden Globe-ért felelős szervezet, a Hollywood Foreign Press Association (HFPA) úgy, hogy idén mindent és mindenkit kizár és csak a Twitter lesz az egyetlen csatorna ahol az eseményt élőben követni lehet. Magyar idő szerint pedig hétfő hajnalban le is zajlott a díjátadó.

Idén nem volt nagy tarolás, egyetlen film sem vert rá több díjat a többi jelöltre. A legtöbb elismerést két film kapta, hármat-hármat. Az egyik Steven Spielberg musicalja, a West Side Story (ami már nálunk is megy a mozikban), a másik pedig a Netflix számára készült western, a The Power of the Dog (A kutya karmai között), amit Jane Campion rendezett, a főszerepben pedig olyan színészek láthatók, mint Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Kodi Smit-McPhee és Benedict Cumberbatch, akire mindenki fogadott, hogy nyerni fog, olyan elképesztően jó alakítást nyújt a filmben, de végül ő hoppon maradt. A tévés díjak közül a legtöbbet pedig az HBO vitte köszönhetően elsősorban a Succession (Utódlás) című szériának.

Zenei vonatkozású filmes díjat is átadtak természetesen, mindjárt kettőt. A Dűne című film eredeti zenéjéért a nemsokára nálunk koncertező Hans Zimmert díjazták, a legjobb betétdal 2021-ben pedig Billie Eilish James Bond-dala, a No Time To Die lett, amit a testvérével, Finneasszal közösen írt, így a díjat is együtt kapták.

A további díjazottakról itt olvashattok.

Keanu Reeves elárulta, melyik a kedvenc száma
jan. 18., 11:23