A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Billie Eilish: Tiny Desk (Home) Concert – minikoncert

2020. augusztus 26., 15:58

A 18 éves amerikai alt-pop énekesnő Billie Eilish a tavalyi When We All Fall Asleep, Where Do We Go? debütalbumának sikere után idén az Everything I Wanted klippel, a Hans Zimmer/Johnny Marr-páros társaságában készített No Time To Die című James Bond-filmdallal, a Not My Responsibility című spoken word kisfilmmel és a My Future kislemezdallal jelentkezett – a múlt héten ez utóbbit élőben is előadta a demokrata elnökjelölt-állító konvenció műsorának részeként. Most ismét egy élő fellépéssel láthatjuk a Tiny Desk Concert sorozat otthoni verziójában.

A nagy sikerű minikoncert-szériát mindig az amerikai NPR rádióhálózat washingtoni irodájának könyvespolcai előtt vették fel, de a koronavírus-járvány márciusi berobbanása óta a felkért zenészek már otthonukban rögzített felvételeket küldenek a Tiny Desk (Home) Concert címre átkeresztelt sorozathoz. Az elmúlt öt hónapban több mint hetven előadó készített ilyen epizódokat a brit dalszerző-gitáros-énekesnő Lianne Le Havastól az amerikai Sylvan Esso házaspárduón át az ausztrál Tame Impala alkalmi soundsystem-triófelállásáig. Most Billie Eilish is csatlakozik hozzájuk társszerző-producer bátyjának, Finneas O’Connellnek a kíséretében.

My Future
Everything I Wanted

.
ebben a folyamatosan bővülő lejátszóban megtekinthető az eddigi összes Tiny Desk (Home) Concert időben visszafelé márciusig – az előadók közt Norah Jones, Moses Sumney, John Legend, Lucinda Williams, Nilüfer Yanya, Lenny Kravitz, Jacob Collier, Hamilton Leithauser, Rhiannon Giddens, Laura Marling, King Princess, Soccer Mommy, Ben Gibbard, Tarriona Tank Ball, Rodrigo y Gabriela, a Roots-frontember Black Thought, a Dirty Projectors, a Little Dragon és a Haim nővérek is:

Heartworms: A Comforting Notion – a brit gitáros-énekesnő első EP-je videoklipekkel
márc. 27., 7:58
The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59