A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Bírni fogod a Blahalouisiana új klipjét

2022. március 30., 14:45

Az idén megjelent Hozzánk idomult éjjel az ég című nagylemez újabb dala kapott klipet: minden eddiginél látványosabb, krimiszerű videót forgatott Sokat bír című dalához a Blahalouisiana, amelyben megidézik az alvilág sötét alakjait is.

„Valamennyien nehéz éveken vagyunk túl mentálisan, a pandémia és az életkorunkból adódó hullámvölgyek miatt – vallotta be Schoblocher Barbara. – Zenekarként és egyénenként is megvoltak a saját harcaink, sőt, ezek valójában máig nem értek véget.”

„A Sokat bír című számunk arról az érzelmi állapotról szól, amikor kiborulunk és a legszívesebben már feladnánk, de végül mégsem tesszük. Ezzel szeretnénk kitartásra, küzdelemre motiválni mindenkit és reméljük, hogy így erőt adhatunk másoknak” – folytatja Barbi.

A dal szövegét szöveget a gitárosuk, Szajkó András írta, a zeneszerző pedig basszusgitáros, Jancsó Gábor volt.

Barbi szerint a Sokat bír klip forgatása igazi szerelemprojekt volt, mert annak ellenére, hogy számtalan akadály gördült eléjük, rengeteg segítséget kaptak hozzá és ez az összefogás érződik is a végeredményen. „Mivel mindannyiunkhoz igazán közel áll ez a szerzemény, a szívünket-lelkünket beletettük, és elképesztően hittünk benne.” A felvételek közel egy hétig tartottak, hiszen gyakorlatilag egy kisfilmet készítettek arról a hangulatról, amit Barbiék éreztek dalírás közben. A videót a CINEAST Filmmakers Collective, azaz Szombath Máté és Salvatore Giuliano rendezte, akik korábban is dolgoztak már a Blahalouisianával.

„Azt szerettük volna, ha a klip a 2000-es évek előtti krimiket, illetve a nagyvárosi elveszett felnőtteket és az alvilágban kicsit jártasabb embereket idézze meg. Midezt úgy, hogy közben nem erőltetünk egyik tagra sem kitalált, vagy karakteridegen szerepeket” – mondta Máté. „Leginkább hong-kongi filmek világa vonzott minket, látványban az egyik fő ihlet Wong Kar-Wai Bukott angyalkák című rendezése volt.”

Ez a klip új korszak kezdetét jelenti a Blahalouisiana életében, augusztus 4-én pedig a Budapest Parkban ünneplik meg fennállásuk 10.  évfordulóját.

December 1-től újra befagy a Budapest Park tánctere
nov. 25., 20:51
Farkasfalka veszi be az Instantot
nov. 25., 5:17