A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Björk egyórás New York-i DJ-szettje Death Grips- és Kate Bush-számokkal

2015. május 18., 21:24

Björk legutóbb márciusban szerepelt itt a Vulnicura album megjelenéshez igazított New York-i életmű-kiállításával, két dal videójával (Lionsong, Family) és a lemezbemutató koncertekkel, melyeket egyik producertársa, a venezuelai Arca (Alejandro Ghersi) kíséretében adott. Az izlandi énekesnő elmúlt hétvégén meglepetés-DJ-ként tűnt egy New York-i klubban, ahol új albumának másik társproducere, a brit The Haxan Cloak (Bobby Krlic) is fellépett. Björk egyórás DJ-szettje itt hallható.

A 49 éves művésznő a Red Bull Music Academy aktuális New York-i fesztiváljának egyik manhattani rendezvényén, az elektronikus zenékre szakosodott Tri Angle független lemezcég ötéves szülinapi buliján DJ-zett meglepetésvendégként: „az ajándékom számukra az általam játszott mix volt, amiben néhány tavalyi kedvenc zenét kevertem néhány kedvenc énekesem és énekesnőm legjobb dalaival” – írja kommentárként Björk a hivatalos SoundCloud-oldalán most közzétett egyórás anyaghoz, melyben a már említett The Haxan Cloak mellett az amerikai Death Grips noise-hiphop trió és a több számmal is szereplő legendás angol dalszerző-énekesnő, Kate Bush is helyet kapott.

abida parveen/rabit
kate bush/lotic/vessel
amelia rodriguez/rabit
chilean flutes/the haxan cloak/lotic
john tavener/haxan cloak
abida parveen/bloom
hans reichel/sudanim
c.z./virtua mima
shut up and dance
hanz
cut hands
death grips
david hykes
kate bush/rabit
lung/lotic remix
kramphaft
jeremih
total freedom
brandy

részletek The Haxan Cloak és Björk fellépéséből:

bjork-dj1

.
Kate Bush-felvétel a mix 4. percénél: a brit folk-pop dalnok Donovan 1971-es Lord Of The Reedy River című számának 1981-es feldolgozása

a 48. percnél hallható Kate Bush-szám, a My Lagan Love című századfordulós ír népdal saját szövegű átdolgozása 1985-ből:

.
ráadásképp itt a több Björk-remixet is jegyző sacramentói Death Grips trió Niggas On The Moon című tavalyi lemeze, melynek mind a nyolc számában hallható az izlandi művésznő énekhangja, még ha csak hangminta formájában is:

Heartworms: A Comforting Notion – a brit gitáros-énekesnő első EP-je videoklipekkel
márc. 27., 7:58
The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59