A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Björk megmutatta új lemeze borítóját és azt is elárulta, hogy mikor jelenik meg

2022. szeptember 1., 19:15

Öt évvel legutóbbi nagylemeze (Utopia) után idén érkezik Björk Guðmundsdóttir tizedik nagylemeze Fossora címmel. Az énekesnő most elárulta, mikor jelenik meg a lemez, és bemutatta új albuma ismét csak különleges art workjét is, amit egy Izlandon élő angol képzőművésszel közösen készített.

James Merry színes és őrült vizuális világa nem véletlenül fogta meg Björköt, mert nagyon passzol az izlandi énekesnőhöz, akit vonzanak a különös extremitások mind zenében, mind látványban. 2009 óta dolgoznak együtt, ezért Merry még Reykjavikba is elköltözött. A Fossora art workjét is közösen dolgozták ki.

Björk – Facebook

A Fossora című nagylemez szeptember 30-án jelenik meg, és azt írta róla az énekesnő, hogy minden album készítésekor egy érzésből indul ki, amit aztán igyekszik zenévé alakítani. Ezúttal az a pillanat ragadta meg, ahogy landolunk a talajon, és a földbe mélyesztjük a lábunkat. Az ihletet a Covid két éve adta, az a kollektív élmény, hogy nem mentünk sehova, hanem a saját otthonainkban fészkeltük be magunkat, és közben mély gyökeret eresztettünk. A fossora szó is erre utal, ásást jelent.

Zeneileg a 90-es évek eleji gabber volt Björkre hatással a lemez készítésekor, a hardcore techno basszus- és dobalapú verziója. Az előző lemez éteri hangzását így maga mögött hagyva ezúttal elsősorban a basszusra (és a dobra) helyezi új albumán a hangsúlyt. Rövidesen érkezik az első kislemez, melynek címe Atopos lesz. Izgatottan várjuk, akárcsak az egész lemezt is.

Szerző:
Címkék: ,
Különleges Sun Ra tribute album érkezik májusban, súlyos darab lesz
márc. 28., 19:06