A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Black Midi: John L / Despair – kislemez és őrült videoklip az új Cavalcade album elé

2021. március 23., 22:48

Black Midi londoni experimentalista noise/art-rock zenekar a 2018-tól érkező korai kislemezei (bmbmbm, Speedway, Crow’s Perch, Talking HeadsDucter) és 2019-es Schlagenheim albuma (meg az arról lemaradt Sweater című 11 perces szám) óta csak egy Poe-, Hemingway- és Maupassant-novellákra épülő félig spoken word, félig improvizatív-instrumentális anyagot tett közzé (The Black Midi Anthology vol.1:  Tales Of Suspense And Revenge), meg egy Ed Sheeran-gúnydalt viccből (Ded Sheeran), ám most végre bejelentette második sorlemezét is.

A fekete dobos Morgan Simpson, a gitáros-énekes-frontember Geordie Greep és a basszista-énekes Cameron Picton mellől tavaly kiesett a negyedik tag, Matt Kelvin gitáros (hogy mentális problémái kezelésére koncentráljon), de ha zenészként nem is, társszerzőként még fel van tüntetve az új felvételeken. A 2021. május 28-ra bejelentett új Cavalcade album 2019/2020 telén kezdett londoni stúdiózásának már nem Dan Carey volt a producere, hanem az olasz Marta Salogni (Porridge Radio, Dream Wife, Romy, Björk stb.), akinek hangmérnöke, John ‘Spud’ Murphy aztán már egyedül fejezte be felvételeket a fiúkkal tavaly nyáron Dublinban.

Az album mai bejelentéshez egy kétszámos kislemez is érkezett a John L és Despair című szerzeményekkel,  melyeket a tavalyi koncerteken már besegítő Kaidi Akinnibi szaxofonossal és Seth Evans billentyűssel közösen vettek fel. Az első dalhoz az Entity Dance Company táncosaival egy őrült videót is kaptunk Nina McNeely amerikai rendezőnőtől, aki az Eksztázis című Gaspar Noé-filmnek, Miguel legutóbbi Funeral klipjének és a Foo Fighters tavalyi Shame Shame-jének is a koreográfusa volt.

az új John L kislemez videója és Despair című B-oldalas száma:

.
az új nagylemez borítója és számlistája:

Black Midi: Cavalcade (2021)

01 John L
02 Marlene Dietrich
03 Chrondomalcia Patella
04 Slow
05 Diamond Stuff
06 Dethroned
07 Hogwash and Balderdash
08 Ascending Forth

.
ráadásként itt egy tavaly karácsonyi segélykoncert a brixtoni The Windmill klub támogatásra egy másik fiatal angol posztpunk experimentalista zenekarnak, a Black Country, New Roadnak a tagjaival közösen, Black Midi, New Road szupergruppnév alatt:

David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51
Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08