A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Blondie: Fun +FRISSÍTÉS: a videoklip + további dalok Debbie Harry zenekarának új albumáról

2017. február 1., 12:41

Debbie Harry legendás zenekara, az 1974-ben alakult Blondie a 40 éves jubileum Budapestet is érintő Blondie 4(0) Ever turnéja és azonos című dupla albuma (az új szerzeményeket tartalmazó Ghosts Of Download sorlemez és az újrarögzített slágerekre épülő Greatest Hits: Deluxe Redux válogatás) után 2017. május 5-én egy újabb stúdióalbumot is kiad: a Pollinator olyan neves közreműködőkkel készült, mint Laurie Anderson, Joan Jett, Sia, Charli XCX, Blood Orange, a Smiths-gitárhős Johnny Marr, a TV On The Radio-producertag Dave Sitek és a Strokes-szólógitáros Nick Valensi, no meg a sztárproducer John Congleton. A Fun című első kislemezdal itt már hallható is.

A New York-i CBGB klub art-punkjától a diszkóig, a reggae-ig és a korai rapig eljutó new wave slágerzenekar hajdani nagy felállásából a 71 éves énekesnő mellett továbbra is ott találjuk a férfi alapítótagok közül a zeneszerző-gitáros Chris Steint és Clem Burke dobost, de a basszista Leigh Foxx is már húsz éve játszik velük. A felvételek az azóta már már be is zárt kis Magic Shop stúdióban készültek (ahol David Bowie utolsó két albuma is).

A ma bejelentett lemezről elsőként a táncra buzdító Fun című diszkódalt tették közzé, melynél Dave Sitek volt a vendégszerzőjük.

.
FRISSÍTÉS: egy tévéműsorhoz 2015 végén rögzített, de csak most 2017-ben adásba került fellépésről itt van két további új Blondie-szám, a Charli XCX-től kapott Gravity. . .

. . .és a Johnny Marr által komponált My Monster is!

.
FRISSÍTÉS 2: a Fun című dalhoz február 15-én videoklip is érkezett!

.
az album borítója és számlistája:

Blondie: Pollinator (2017)

01 Doom Or Destiny
02 Long Time
03 Already Naked
04 Fun
05 My Monster
06 Best Day Ever
07 Gravity
08 When I Gave Up On You
09 Love Level
10 Too Much
11 Fragments

The Armed – klipdalok a detroiti hardcore kollektíva új Ultrapop albumáról
márc. 2., 18:29
James: All The Colours Of You – a manchesteri zenekar új albumának címadó dala
márc. 2., 13:56
The Psychedelic Furs: Wrong Train – klip a három évtized után megjelent új albumhoz
márc. 1., 18:35
Villö Acetone: Kickback – videoklip + Acetone Klán-koncertközvetítés
febr. 28., 23:59