A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Blood Orange: Saint +FRISSÍTÉS: Chewing Gum (feat. A$AP Rocky) – újabb klip a Negro Swan albumhoz

2018. augusztus 27., 18:48

Blood Orange a 2016 legjobb lemezei között ünnepelt Freetown Sound albumán rengeteg jeles vendégénekesnőt szerepeltetett, míg a múlt hétvégén megjelent friss Negro Swan nagylemezére pár új lány (Tei Shi és a filmsztár Amandla Stenberg) mellé már olyan férfihangokat is hívott, mint A$AP Rocky vagy Steve Lacy az Internet együttesből. A Charcoal Baby és Jewelry klipek után a harmadik videót kapó Saintben a Porches frontembere és az angol dalszerző-producer-énekes Kindness is hallható a holland énekesnő BEA1991 mellett.

Az 1985-ös londoni születésű – tizenévesként az egyalbumos brit Test Icicles dance-punk együttesben feltűnő, majd a 2000-es évtized végén Lightspeed Champion néven két szólólemezt is kiadó – New York-i multiinstrumentalista-dalszerző-producer-énekes Dev Hynes a Negro Swan címet kapó negyedik Blood Orange-albumán ismét a fekete és queer tapasztalatok, traumák és szorongások témakörében mozog, ahogy a 2016-os Freetown Soundon is tette, és ezúttal is egy színes kaleidoszkópikus funk-soul-pop mesterművet alkotott.

Az előző lemez női szereplői közül a Bob Marley-unoka Zuri Marley most a Charcoal Babyben, a csellista-énekesnő Kelsey Lu pedig a Nappy Wonder és Smoke című dalokban hallható, de a legnagyobb sztárvendégek (Debbie Harry, Nelly Furtado, Carly Rae Jepsen, Empress Of) ezúttal nincsenek jelen. A 2013-as Cupid Deluxe album közreműködői közül viszont visszatért a Chairlift-díva Caroline Polachek (a Holy Will című számhoz), az új női hangok között pedig feltűnik a kolumbiai származású brooklyni dalszerző-énekesnő Tei Shi (aki kiemelt featuring a Hope-ban), a 19 éves színésznő Amandla Stenberg (aki az Orlando és Runnin’ című dalok közül az utóbbiban társszerző is) és a spoken word betétekkel szereplő transznemű aktivista-író Janet Mock.

Az új lemez legrégebbb óta (több mint három éven át) készülő és most a legfrissebb klipet kapó Saint című számának közreműködői már az előző albumon is jelen voltak: a dal első felében a fenti képen látható holland BEA1991 (polgári nevén: Beatriz de Rijke) a női hang, a második felében pedig Ava Raiin (aki a Blood Orange-nak és Solange-nak való vokálozás mellett tavaly állt elő címnélküli első önálló albumával), továbbá két olyan férfit is hallhatunk, akik már a Freetown Sound zenéjébe is besegítettek, de ezúttal hangjukkal is szerepelnek: az első versszakban a Porches-frontember Aaron Maine énekel, a harmadikban pedig az angol dalszerző-producer-énekes Kindness (Adam Bainbridge) a háttérvokalista.

I got to see you live for more
You said it before
You wish I’d seen the saint you were before
Your skin’s a flag that shines for us all
You said it before
The brown that shines and lights your darkest thoughts

I had to see you live for more
You said it before, uh huh
You wish I seen the saint you were before
Your skin’s a flag that shines for us all
You said it before
The brown that shines and lights your darkest thoughts

Your skin’s a flag that shines for us all
You said it before, mmm
The brown that shines and lights your darkest thoughts

Spreading all my love for you
You never tell me all that you do
Quiet when it’s done, will you ever run?
Spreading all my love for you
You never tell me all that you do
Quiet when it’s done, will you ever run?
Quiet when it’s done, will you ever run?

I got to see you live for more
You said it before
You wished I’d seen the saint you were before

.
a Negro Swan albumhoz tartozó első tévéfellépés, a Chewing Gum című dal élő előadása a hiphopsztár A$AP Rocky és a memphisi rapper Project Pat (született: Patrick Houston, 1973) társaságában két hete Jimmy Kimmel műsorában:

FRISSÍTÉS: a Chewing Gum október elején közzétett videoklipje A$AP Rockyval, az intróban ismét egy Janet Mock-szöveggel!

.
a teljes Negro Swan album itt hallható:

.
ráadásként itt van BEA1991 legutóbbi száma, a 2017 januárjában a Thrasher magazin egyik gördeszkás videójában debütált, majd 2018 januárjában hivatalosan is megjelent Wdsg? című dal. . .

. . . továbbá ő vokálozik a Porches együttes harmadik albumának, az idén januárban kiadott The House-nak a Find Me című dalában is:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39