A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Blossoms: At Most A Kiss – klip a BBC Sound Of 2016 lista rockzenekarától

2016. január 6., 18:21

A BBC rádióban most a héten hirdetik ki az új év popzenei reménységeire koncentráló Sound Of 2016 lista élbolyának sorrendjét, napról napra, visszaszámlálással – a győztes nevét csak pénteken árulják el, de a 19 éves producer Mura Masa és a WSTRN hiphop/R&B trió holtversenyben elfoglalt 5. helye és a 3. helyezett elektro-soul énekesnő Nao között tegnap már befutott 4.-ként az idei lista egyetlen rockzenekara, a Blossoms, mely azóta egy új klipdalt is bemutatott.

A BBC Sound Of. . . listáin általában szégyenletesen kevés a rockzene, idén a 19 éves chelmsfordi Rat Boy (polgári nevén: Jordan Cardy) mellett csak a Manchester-széli Stockportól érkezett Blossoms védi a mundér becsületét. A gitáros-énekes Tom Ogden vezetésével 2013-ban alakult kvintett tényleg tuti befutónak tűnik: psych-pop beütésű melódiagazdag indie rockjukban származásukhoz illően meghatározó a manchesteri vonal (The Smiths, The Stone Roses, Oasis) és a Mersey-part hagyománya is (a Beatles nyilván alap, a Liverpoolban korai lemezfelvételeiknek a Coral-frontember James Skelly volt a tárproducere, és nagy hősük a Rascalsból önállósodott Miles Kane is, főleg a Last Shadow Puppets miatt, ami ugye kapcsot jelent az Arctic Monkeyshoz).

blossoms-stand

A húszas éveik első felében járó fiúknak albumuk még nincs, a korai kislemezeik (Cut Me And I’ll Bleed, Blow) óta négyszámos EP-kkel jelentkeznek, melyekről a címadó számok rendre videót is kapnak. A nyári Blown Rose és az őszi Charlemagne után így van ez a téli At Most A Kiss esetében is: a február 19-én megjelenő EP-ről már itt is van a beharangozó klipdal!

a Charlemagne videója októberből:

a júliusi Blown Rose EP címadó klipdala:

a tavaly januári Cut Me And I’ll Bleed kislemez a B-oldalára került The Urge koncertfelvétellel:

a 2014 augusztusában megjelent Blow és a B-oldalas Winter’s Kiss:

a You Pulled A Gun On Me 2014 januárjából – az írott CD-n száz példányban közzétett háromszámos Bloom EP-ről az egyetlen olyan dal, mely nem került át későbbi kiadványra:

blossoms-blue

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39