A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Bo Ningen feat. Bobby Gillespie: Minimal – a japán psych/noise rockerek a Primal Scream énekesével

2020. május 30., 11:27

A tavaly egy lenyűgöző budapesti koncertet is adó londoni Bo Ningen acid-punk/noise-rock együttes japán zenészei többször kollaboráltak a Savages posztpunk csajkvartettel (a 2014-ben péládul a III című legutóbbi sorlemezük CC című számában, majd a két zenekar közös Words To The Blind koncertalbumán és Boiler Room-fellépésén is), de felléptek már az egykori Can-énekes Damo Suzuki és a New York-i no wave díva Lydia Lunch társaságában is. Most bejelentett új nagylemezük beharangozó dalában a Primal Scream-frontember Bobby Gillespie a vendéghang.

A Bo Ningen a zenei megújulásnak szánt Sudden Fictions június 26-án megjelenő anyagát Londonban, Tokióban és Los Angelesben rögzítette a legutóbbi Atoms For Peace- és Beck-albumokon is dolgozó amerikai hangmérnök Drew Brown produceri irányításával, de a brit Matthew Herbert is besegített a lemez Minimal című japán-angol duettjében, melyhez egy igazi sztárvendéget hívtak Bobby Gillespie személyében. „A Minimal az első rendes produceri kezelést kapó szám – és egyben az eddig legfülbemászóbb dal – a Bo Ningen tizenhárom éves történetében. . . az új hangzás himnikus elemeit az elektronikus zenei producer Matthew Herbert emelte ki és véglegesítette” – mondja a basszista-énekes Taigen Kawabe az itt hallható felvételről.

.
az album Zankoku és B.C című számai stúdióverzióban és az utóbbi élőben is egy tavalyi koncerten:

.
az új nagylemez borítója és számlistája:

Bo Ningen: Sudden Fictions (2020)

01. You Make A Mark Like A Calf Branding
02. AKA
03. Silenced
04. Zankoku
05. Minimal (feat. Bobby Gillespie)
06. Kyutai
07. Kuzurenai
08. B.C
09. Riff

.
a Bo Ningen és Lydia Lunch egy közös 2015-ös manchesteri fellépése a Ghost Rider című Suicide-klasszikus feldolgozásával:

Royal Blood: Trouble’s Coming – Daft Punk-beütésű új dal az angol rockduótól
Sze. 27., 18:07
The Smashing Pumpkins: In Ashes – animációs sorozat + újabb dalok az új Cyr album elé
Sze. 25., 18:26
Oneohtrix Point Never-album a Chairlift-énekesnő Caroline Polachek szereplésével
Sze. 25., 12:38
Marilyn Manson: Don’t Chase The Dead – videoklip Norman Reedus szereplésével
Sze. 25., 0:21