A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Bocsánatot kért az ál-Metallicától az eredeti zenekar

2016. január 15., 15:05

Több platformon is elnézést kért egy kanadai feldolgozás-zenekartól a Metallica, miután egy ügyvédjük pert akasztott volna a dalaikat játszó együttes nyakába.

Bocsánatot kért a Metallica a kanadai Sandman együttestől, miután egy ügyvédjük jogi úton lépett fel az együttes dalait feldolgozó zenekarral szemben – számolt be róla a Rolling Stone. A Sandman évek óta Metallica tribute formációként működik, az együttesnek még a logója is az anyazenekaréval megegyező tipográfiával készült. A feldolgozás-együttes gitárosa, Joe Di Taranto elmondta a Metallica közleményében egy, egyszerűen csak „túlbuzgó ügyvédnek” kikiáltott jogi személy 41 oldalas vádiratot küldött nekik, melyben az együttes zenéjének és külsőségeinek engedély nélküli másolását rótta fel nekik.

Di Tarantoék a médiához fordultak segítségül, a Metallica tagjai pedig saját bevallásuk szerint szintén csak a nemzetközi sajtóból értesültek az esetről. A Metallica zenészei később közleményben prübálták tisztázni az esetet és kértek elnézést a Sandman tagjaitól. „Sem mi, sem a menedzsmentünk nem tudott az incidensről. Hatalmas szerencsénk, hogy a zenekar volt olyan kedves és elküldte nekünk az ominózus dokumentumokat, melynek fényében úgy tűnik, van egy igazán túlbuzgó ügyvédünk, aki ezt a levelet mi tudtunk nélkül küldte el.”

A közlemény második felében a Metallica még buzdítja is saját rajongó-zenekarát: „Folytassátok, amit csináltok, mi teljes vállszélességgel mellettetek állunk! Az ügyvédünket meg elküldjük egy időre Alaszkába, egy kis lékhorgász kiruccanásra.” Di Taranto az újságnak megerősítette, a közlemény nyilvánosságra hozatalát követően a Metallica dobosa, Lars Ulrich személyesen is beszélt vele telefonon, elnézést kérve a történtek miatt.

Címkék:
Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33