A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Bohócválság: a Slipknot is riadót fújt

2016. október 17., 12:15

Amerika legridegebb beöltözős metálzenekara is megérzi a nemzetközi bohócválság hatásait. A Slipknot perkusszív részlegét erősítő Shawn Crahan úgy döntött, kilép színpadi karakteréből, a bohócmaszkos Clown-ból és átkeresztelkedik legalább addig, míg az északi-partról indult és Európába is átkígyózó bohóchisztéria alábbhagy.

clown

A bohóctámadások miatt megváltoztatja színpadi nevét a Slipknot különös ritmusaiért felelős Shawn Crahan, azaz Clown vagy méginkább, ahogy mostantól hívhatjuk, Mime. Crahan, aki már azelőtt ijesztő bohócmaszkokban parádézott, hogy ez a tevékenység globális szinten divatba jött volna, az elmúlt hetek egyre rémisztőbb bohóctámadásai, többek között a svédországi késelések miatt miatt döntött az imázsváltás mellett. A névcserét az együttes nyaktörő-macsó frontembere, Corey Taylor jelentette be a BBC-nek adott interjújában, ahol úgy fogalmazott, Crahan amennyire csak lehetséges, szeretne elhatárolódni a „a semmivel és senkivel nem törődő, silány másolataitól.”

Corey arról is mesélt, mennyire felzaklatták az utóbbi időszak bohóc-hírei, különösképp az a csütörtökön történt, svédországi eset, mikor egy bohócmaszkos férfi látszólag minden ok nélkült megkéselt egy 19 éves fiút. „Egy igazi bohócnak nincs szüksége késre ahhoz, hogy bárkit berezeltessen, csak a régimódi, hidegrázós tekintetre.”

Címkék: ,