A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Bono és Chris Martin (meg Sean Penn) közös Frank Sinatra-feldolgozása Jimmy Kimmel műsorában

2017. november 30., 19:48

A U2 elmúlt fél év során öt beharangozó dallal (The Little Things That Give You Away, The Blackout, You’re The Best Thing About Me, Get Out Of Your Own Way, American Soul) felvezetett Songs Of Experience albuma december 1-jén végre hivatalosan is megjelenik, de az énekes Bono előtte még vállalt egy külön fellépést is az afrikai AIDS/HIV ellen küzdő jótékonysági projektjének, a (RED)-nek szentelt Jimmy Kimmel-tévéműsorban, ahol már tavaly is volt egy pokoli zenei produkciója, de idén sikerült egy minőségit is tenni mellé: egy Frank Sinatra-feldolgozást a Coldplay-frontember Chris Martinnal (és a színész Sean Penn-nel).

A két énekes a közös produckióhoz a One For My Baby (And One More For The Road) című 1943-as Harold Arlen/Johnny Mercer-sztenderdet választotta, melyet elsőként Fred Astaire adott elő egy táncos-zenés filmben, de igazán Sinatránál lett sláger, karrierjének egyik kulcsdala. Bonónak már volt egy híres Sinatra-duettje, konkrétan Sinatrával, az I’ve Got You Under My Skin című slágerben az öreg kékszemű 1993-ban kiadott Duets lemezén (öt évvel annak halála előtt), és most a One For My Baby…-ből is teátrális duettverziót kreál: a kihalt éjszakai bárban zárás előtt játszódó ivós dalt stílszerűen egy bárpultnál ülve kezdi (Sean Penn a csapost játssza), míg Chris Martin zongoristaként kapcsolódik be az éneklésbe.

a dal eredetije Fred Astaire-től a Légből kapott vőlegény (The Sky’s the Limit) című 1943-as film alábbi részletében 1:00-tól. . .

. . .és Frank Sinatra előadásában, egyszer a bárpultnál ülve, egyszer a zongoránál a Young At Heart című 1954-es filmben:

.
Sinatra és Bono közös száma, az I’ve Got You Under My Skin című 1936-os Cole Porter-szerzemény duettverziója 1993-ból:

.
Bono az AIDS elleni küzdelemről Jimmy Kimmel-műsorában:

Gruff Rhys: The Almond And The Seahorse – dalok Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson filmjéhez
jan. 27., 23:59
Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30
Sleaford Mods: UK Grim – az új album címadó klipdala
jan. 17., 12:35