A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Bonobo: Flashlight – új EP

2014. november 26., 14:41

A DJ-ként és élő zenekara kíséretében is egyformán sikeres Bonobo, azaz Simon Green a 2013-as The North Borders album bő másfél éve tartó turnéjával a tavalyi VOLT Fesztiválra, a Millenárisra és az idei Szigetre is eljutott. Decemberben még kiad egy friss háromszámos EP-t is, mely itt már megjelenés előtt hallható.

Az 1976-ös születésű angol downtempo zenész-producer – aki az elmúlt másfél év leforgása alatt egy Late Night Tales válogatáslemezt, illetve egy koncertalbumot és -filmet (The North Borders Tour Live) is piacra dobott – november 28-án a londoni Alexandra Palace-ben tartja a turné zárófellépését, majd a Ninja Tune gondozásban december 1-jén kiadja még a csupa új szerzeményt tartalmazó Flashlight EP-t is. Az új lemezről az októberben bemutatott címadó szám és a két hete közzétett Pelican után pár órája a Return To Air című harmadik felvétel is megérkezett , így most már a teljes anyag meghallgatható itt megjelenés előtt.

a Return To Air című szerzemény külön:

itt hallható mindhárom szám a júniusi Ten Tigers kislemezről is, melyen két remix mellett egy Duals című új szerzemény is helyet kapott:

Duals
First Fires (Maya Jane Coles Remix)
Ten Tigers (Bengal Edit)

itt a másik idei Bonobo-kislemez is, az április Record Store Day alkalmából megjelent Get Thy Bearings, az eredetileg még a tavalyi Late Night Tales válogatásra a brit soul-dzsessz énekesnő Szjerdene közreműködésével felvett Donovan-feldolgozás, melynek B-oldalra került instrumentális verziója mögött a Sofia című egyperces tétel is megbújt rejtett számként:

a 2014 októberében megjelent The North Borders Tour Live beharangozója:

ráadásként itt a négy évvel ezelőtti beszélgetésünk a Gödör Klubban adott 2010-es koncert részleteivel:

Suede: Autofiction – 18 perces kisfilm az új albumhoz a 15 Again című friss dallal
aug. 17., 22:51
M.I.A.: Popular – új klipdal Diplo társszerző-produceri segédletével
aug. 12., 8:11
Pixies: Vault Of Heaven – új klipdal a Doggerel album és a budapesti koncert elé
aug. 10., 9:07
The Killers: Boy +FRISSÍTÉS: videoklip az új kislemezdalhoz
aug. 5., 11:34