A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Bonobo: Flashlight – új EP

2014. november 26., 14:41

A DJ-ként és élő zenekara kíséretében is egyformán sikeres Bonobo, azaz Simon Green a 2013-as The North Borders album bő másfél éve tartó turnéjával a tavalyi VOLT Fesztiválra, a Millenárisra és az idei Szigetre is eljutott. Decemberben még kiad egy friss háromszámos EP-t is, mely itt már megjelenés előtt hallható.

Az 1976-ös születésű angol downtempo zenész-producer – aki az elmúlt másfél év leforgása alatt egy Late Night Tales válogatáslemezt, illetve egy koncertalbumot és -filmet (The North Borders Tour Live) is piacra dobott – november 28-án a londoni Alexandra Palace-ben tartja a turné zárófellépését, majd a Ninja Tune gondozásban december 1-jén kiadja még a csupa új szerzeményt tartalmazó Flashlight EP-t is. Az új lemezről az októberben bemutatott címadó szám és a két hete közzétett Pelican után pár órája a Return To Air című harmadik felvétel is megérkezett , így most már a teljes anyag meghallgatható itt megjelenés előtt.

a Return To Air című szerzemény külön:

itt hallható mindhárom szám a júniusi Ten Tigers kislemezről is, melyen két remix mellett egy Duals című új szerzemény is helyet kapott:

Duals
First Fires (Maya Jane Coles Remix)
Ten Tigers (Bengal Edit)

itt a másik idei Bonobo-kislemez is, az április Record Store Day alkalmából megjelent Get Thy Bearings, az eredetileg még a tavalyi Late Night Tales válogatásra a brit soul-dzsessz énekesnő Szjerdene közreműködésével felvett Donovan-feldolgozás, melynek B-oldalra került instrumentális verziója mögött a Sofia című egyperces tétel is megbújt rejtett számként:

a 2014 októberében megjelent The North Borders Tour Live beharangozója:

ráadásként itt a négy évvel ezelőtti beszélgetésünk a Gödör Klubban adott 2010-es koncert részleteivel:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39