A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Brian Newman feat. Lady Gaga: Don’t Let Me Be Misunderstood – Nina Simone-feldolgozás

2018. november 20., 16:46

A karrierjében idén a Csillag születik mozifilm főszerepével szintet lépett amerikai énekesnő Lady Gaga a 2018-as évet egy önfeldolgozással nyitotta (legutóbbi Joanne albuma címadó számának zongorás verziójával, a lemez Perfect IllusionMillion Reasons és John Wayne klipekkel indult videosorozatának zárásként), majd közreműködött az áprilisi sztárparádés Elton John-tribute albumon (Your Song), és most a néhai fekete dzsesszistennő Nina Simone (1933–2003) Don’t Let Me Be Misunderstood című klasszikusát dolgozta át Brian Newman trombitással.

Az 1981-es clevelandi születésű Newman még a Lower East Side-i bárszíntéren barátkozott össze Stefani Germanottával, a későbbi Lady Gagával, akinek aztán befutása után több koncertjén és lemezén is feltűnt trombitájával: a 2011-es A Very Gaga Holiday EP, a veterán Tony Bennett-tel közös Cheek To Cheek duettalbum és a Joanne után az idei A Star Is Born filmzenelemezen is dolgozott együtt az énekesnővel (az Edith Piaf-féle La Vie en rose átiratán), és őt hívta díszvendégnek legújabb saját albumára is, melyet a patinás Verve kiadóhoz szerződve rögzített zenekarával, a Brian Newman Quintettel és Tony Bennett fiával, Dae Bennett producerrel.

A Showboat címmel november 16-án megjelent első nagykiadós Brian Newman-albumon főleg feldolgozások szerepelnek, például Beck 1998-as Tropicalia című dalából. .

. . . de a nagy szenzációt természetesen Lady Gaga közreműködése jelenti a Don’t Let Me Be Misunderstoodban. . .

. . . mely így hangzott Nina Simone előadásában az eredeti 1964-es stúdiófelvételen és élőben egy 1968-as koncerten. . .

.. . és így az Animals együttes nagy slágerré lett 1965-ös rockfeldolgozásában:

.
Lady Gaga fellépése Brian Newman koncertjének vendégeként 2017 szeptemberében az I Can’t Give You Anything But Love, Coquette, What A Difference A Day Makes, Call Me Irresponsible és Let’s Face The Music And Dance című sztenderdekkel. . .

. . .és 2015-ben az Édith Piaf-féle La Vie en rose-zal, amit aztán idén a Csillag születik filmzenéjéhez is együtt rögzítettek:

.
Lady Gaga egy másik idei feldolgozása, az Elton John előtt tisztelgő áprilisi Revamp albumon megjelent Your Song. . .

. . . amit pár nappal később élőben is előadott az I’m Still Standing: A Grammy Salute To Sir Elton John gálaesten:

.
Lady Gaga első 2018-as klipje januárból egy önátdolgozáshoz, a néhai nagynénjéről elnevezett 2016-os Joanne album videosorozatának lezárásaként a címadó dal Where Do You Think You’re Goin’? alcímű zongorás verziójához:

.
az októberben mozikba került Csillag születik film slágerlistás számai – az elsőt Lady Gaga Mark Ronsonnal és Andrew Wyatt-tel írta:

Shallow (with Bradley Cooper)

Look What I Found

Always Remember Us This Way

I’ll Never Love Again

Is That Alright?

The Damned: The Invisible Man – klipdal a Darkadelic album és a budapesti koncert elé
febr. 3., 23:52
Gruff Rhys: The Almond And The Seahorse – dalok Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson filmjéhez
jan. 27., 23:59
Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30