A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Brian Enónak köszönhetően a Természet önálló előadóként aktivizálta magát és még jogdíjat is kap

Wágner Gábor
2024. április 20., 10:52

Nature, vagyis Természet a Spotify-ra is felkerült, mint előadó, vannak saját kiadványai, EP-jei és egyre több közös száma nemzetközi előadókkal, többek között David Bowie-val, a London Grammarral, vagy a dán -val, akiknek természeti hangokkal remixelte a számait.

A projekt Brian Eno és a Museum for the United Nations közös ötlete alapján született meg, és április 22-én egy remixalbum is megjelenik Sounds Right címmel, melyen neves nemzetközi előadók számait hallhatók Nature, vagyis a Természet remixelésében, a lemezből befolyó összeget pedig természetesen ő kapja. Vagyis a jogdíja természetpusztítás és a klímaváltozás ellensülyozására fordítják majd. A remixelés pedig azt jelenti, hogy az egyes elaődók számaiba, melyek közül néhány már meghallgatható a Spotify-on, természeti hangokat kevertek. De Nature-nak szólóalbumai is vannak a zenei streamingoldalon lévő profiljában, például egy olyan, amelyen az óceán hangjai hallhatók, míg egy másikon pedig a duzsungelé.

Brian Eno a lemez közvetlen felvezetéseként közreadott egy régebbi, 1995-ös, ám most Nature-rel közösen újraremixelt David Bowie számot, a Get Realt, melynek eredetije a 1. Outside albumhoz készült.

2013-as Pilgrim című száma pedig így hangzik Nature felpimpelésében (a háttérben például csicseregnek a madarak):

A London Grammartól pedig a 2017-es, a trió második nagylemezén szereplő Hell To The Liars című számot vette kezelésbe Nature (itt is hallhatók madarak, rovarok és még a szél is zúg a háttérban):

Szerző: Wágner Gábor