A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Bright Light Bright Light – új dal Elton Johnnal (és a Scissor Sistersszel)

2016. május 22., 23:26

A nyolcvanas-kilencvenes évtizedforduló szinti- és elektropopját Bright Light Bright Light projektnév mögé bújva megidéző 33 éves walesi multiinstrumentalista-producer-dalszerző-énekes Rod Thomas már 2014-es Life Is Easy albumán is szerepeltette leghíresebb rajongóját, Elton Johnt – továbbá néhány számban a Scissor Sisters gitárosát, Del Marquis-t is. Life Is Hard című 2015-ös remixlemezén már a New York-i együttes női tagja, Ana Matronic is közreműködött (a Good Luck klipdalban), a július 15-én megjelenő Choreography című új albumára pedig az összes Scissor Sisters-tag és a visszatérő Elton John mellé olyan további gay iconokat is hívott, mint a biszex skót színész Alan Cumming vagy a Postmodern Jukebox-videókból is ismert meleg Broadway-énekes Mykal Kilgore.

Az említett vendégek a lemezen szétszórt külön közreműködéseik mellett együtt is hallhatók az All In The Name című beharangozó nyitódalban, melyet Rod Thomas most hétvégén Elton Johnnal párban is előadott egy tévéfellépésen.

elton-bright-live

Ami a Scissor Sisterst illeti, a dal featuring listáján a zenekarból név szerint három tag van felsorolva ténylegesen hallható közreműködőként, Jake Shears frontember, Ana Matronic és a gitáros-vokalista Del Marquis (akivel Rod pár éve már egy Slow Knights nevű alternatív R&B együttesben is együtt zenél), míg a lemezbejelentéshez tartozó Facebook-posztban a negyedik nővér, a körszakállas multiinstrumentalista-producertag Babydaddy mint társszerző kap köszönetteljes említést.

scissor-4-brightcol

.
Bright Light Bright Light az új album összes sztárvendégével közösen rögzített All In The Name-hez május 20-án bemutatott táncklipben…

. . . és ugyanaznap éjszaka magával Elton Johnnal a dal első élő előadásakor a Graham Norton Show-ban:

.
emlékeztetőül itt van Rod előző közös dala Eltonnal, a 2014-es Bright Light Bright Light-albumról való I Wish We Were Leaving is:

a Scissor Sisters-tagok is többször szerepeltek már együtt Elton Johnnal, de a legemlékezetesebb közös produkciójuk a 2006-os listavezető diszkósláger, az I Don’t Feel Like Dancin’ volt:

.
Rod új lemezén a Scissor Sisters-tagok és Elton John mellett további vendégénekesként közreműködik a Broadway-musical világban nevet szerzett Mykal Kilgore is, aki mielőtt Slow Knights-taggá lett volna, már a 2012-es első Bright Light Bright Light-albumon is feltűnt a Feel It című számban is – itt a klipben 3:30-tól látható. . .

. . . de az internetes közönség leginkább a Postmodern Jukebox feldolgozáskollektíva videosorozatának egyik énekeseként ismerheti – itt a tavalyi év nagy bulislágerének, a Major Lazer/-féle Lean Onnak az átiratát adja elő hetvenes évekbeli Stevie Wonder-stílben:

.
Rod Thomas új albumának borítója és számlistája a közreműködőkkel:

Bright Light Bright Light: Choreography (2016)

1. All In The Name (feat. Elton John / Alan Cumming/ Mykal Kilgore / Scissor Sisters: Jake Shears, Ana Matronic & Del Marquis)
2. Symmetry Of Two Hearts (feat. Elton John)
3. How Does It Feel
4. Running Back To You (feat. Elton John)
5. Kiss For Kiss (feat. Jake Shears)
6. I Only Want To Please You (feat. Ana Matronic)
7. Into The Night
8. Home (feat. Alan Cumming)
9. Little Bit
10. Careful Whisper
11. Won’t Do (feat. Mykal Kilgore)
12. Where Is The Heartache

bright-choreo

.
FRISSÍTÉS: az album megjelenése után az Elton John háttérvokáljával díszített Symmetry Of Two Hearts és Running Back To You című dalok is kaptak egy-egy klipet!

Woodkid: In Your Likeness – az új S16 album második videoklipje
okt. 21., 17:55
Nilüfer Yanya: Crash – klipdal a brit gitáros-énekesnő új Feeling Lucky? EP-jéről
okt. 20., 23:55
King Gizzard & The Lizard Wizard: Automation – állítsd össze saját videód és remixed!
okt. 20., 10:36
JARV IS… – Velvet Underground- és The Fall-feldolgozások Jarvis Cocker zenekarától
okt. 19., 20:29