A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Brutális fotók a legdurvább hardcore koncertek epicentrumából

2016. június 10., 8:44

Egy svéd grafikus időt és energiát nem kímélve színezi ki a hardcore és punk ősrobbanás korai, fekete-fehér koncertfelvételeit, hogy azokat közkincsé téve emlékeztessen mindenkit, milyen zabolátlan is volt a punk utolsó valódi megkísértése.

ulf

A hardcore hőskora mára valóságos történelem, s mint ilyen, – elérhetetlenségében – romantikus gondolatokkal teljes. A műfaj, a hetvenes és nyolcvanas évek során gyéren dokumentált koncertjeiből általában csupán fotók maradtak fenn, fekete-fehér képek, melyeken a színpadról emberek ugrálnak a őrjöngő tömegbe vagy énekesek mikrofonba üvöltve repesztik szét tulajdon vénáikat. Egy svéd grafikus, Ulf Hammarkärr előállt a leginkább magától értetődő ötlettel: mégis hogyan festénenek ezek a fotók színesben?

A malmöi művész immár küldetésének tekintit, hogy olyan harcore és punk zenekarok legerősebb koncertfotóit színezze ki, mint a Minor Threat vagy a Warzone, az eredményeket pedig mindenki által szabadon elérhető helyre, az Instagramra töltse fel. A hatás magáért beszél.