A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Bryan Ferry: Avonmore – a teljes album és az első videoklip

2014. november 10., 8:18

Egy hete már szerepelt itt egy beharangozó összeállítás az új Bryan Ferry-albumról, melyet a Roxy Music egykori énekese olyanokkal készített, mint a Smiths gitárosaként elhíresült Johnny Marr, a norvég diszkóproducer Todd Terje vagy a képen látható amerikai Chic-gitáros Nile Rodgers. Most itt a teljes lemez és az első klip is.

Az 1971 és 1983 közt működő, majd 2001 és 2011 közt néhány turnéra újra összeálló legendás glam-rock/art-pop Roxy Music 69 éves dalszerző-énekesének új lemezén a fentebb említett nevek mellett olyan további híres zenészbarátok is közreműködnek, mint a Dire Straits-vezér Mark Knopfler, a dzssesszbasszista Marcus Miller, a Red Hot Chili Peppers-tag Flea, a funk-soul szaxofonos Maceo Parker vagy a Ronettes hajdani énekesnője, Ronnie Spector. A november 17-én piacra kerülő album megjelenés előtt meghallgatható anyaga alatt az első videoklip is mgtekinthető a Loop De Li című kislemezdalhoz.

Bryan Ferry: Avonmore (2014)

„Loop De Li”
„Midnight Train”
„Soldier Of Fortune”
„Driving Me Wild”
„A Special Kind Of Guy”
„Avonmore”
„Lost”
„One Night Stand”
„Send In The Clowns”
„Johnny & Mary”

FRISSÍTÉS: az album az alábbi lejátszón dalonként is hallgatható!

a Lood De Li friss klipje, melyet Aoife McArdle rendezőnő (Simian Mobile Disco: Seraphim, Anna Calvi: Desire, Jon Hopkins: Open Eye Signal, Wilkinson: Half Light stb.) az Amerikai psycho és a Performance című filmek ihletésben forgatott, Sam Woodhams főszereplésével:

az album utolsó számának, a Johnny & Mary című 1980-as  Robert Palmer-sláger Todd Terjével közös feldolgozásának élő előadása az oslói Øya Festivalon, idén augusztusban:

bryanferry-avonmore

http://www.bryanferry.com

PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47
Jungle – klipdalok a brit funk-soul tánczenekar új Volcano albumáról
máj. 24., 22:51