A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Bryan Ferry: Avonmore – a teljes album és az első videoklip

2014. november 10., 8:18

Egy hete már szerepelt itt egy beharangozó összeállítás az új Bryan Ferry-albumról, melyet a Roxy Music egykori énekese olyanokkal készített, mint a Smiths gitárosaként elhíresült Johnny Marr, a norvég diszkóproducer Todd Terje vagy a képen látható amerikai Chic-gitáros Nile Rodgers. Most itt a teljes lemez és az első klip is.

Az 1971 és 1983 közt működő, majd 2001 és 2011 közt néhány turnéra újra összeálló legendás glam-rock/art-pop Roxy Music 69 éves dalszerző-énekesének új lemezén a fentebb említett nevek mellett olyan további híres zenészbarátok is közreműködnek, mint a Dire Straits-vezér Mark Knopfler, a dzssesszbasszista Marcus Miller, a Red Hot Chili Peppers-tag Flea, a funk-soul szaxofonos Maceo Parker vagy a Ronettes hajdani énekesnője, Ronnie Spector. A november 17-én piacra kerülő album megjelenés előtt meghallgatható anyaga alatt az első videoklip is mgtekinthető a Loop De Li című kislemezdalhoz.

Bryan Ferry: Avonmore (2014)

“Loop De Li”
“Midnight Train”
“Soldier Of Fortune”
“Driving Me Wild”
“A Special Kind Of Guy”
“Avonmore”
“Lost”
“One Night Stand”
“Send In The Clowns”
“Johnny & Mary”

FRISSÍTÉS: az album az alábbi lejátszón dalonként is hallgatható!

a Lood De Li friss klipje, melyet Aoife McArdle rendezőnő (Simian Mobile Disco: Seraphim, Anna Calvi: Desire, Jon Hopkins: Open Eye Signal, Wilkinson: Half Light stb.) az Amerikai psycho és a Performance című filmek ihletésben forgatott, Sam Woodhams főszereplésével:

az album utolsó számának, a Johnny & Mary című 1980-as  Robert Palmer-sláger Todd Terjével közös feldolgozásának élő előadása az oslói Øya Festivalon, idén augusztusban:

bryanferry-avonmore

http://www.bryanferry.com

Gruff Rhys: The Almond And The Seahorse – dalok Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson filmjéhez
jan. 27., 23:59
Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30
Sleaford Mods: UK Grim – az új album címadó klipdala
jan. 17., 12:35