A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Búcsúznak a reggae doktorok a nyárra – Best of Dubbers’ Delight hétvégén az Open Air Rádión

2020. szeptember 18., 13:15

Tavaly nyáron indította útjára az Open Air Rádió Dubbers’ Delight című dub & reggae műsorát, és a hagyományoknak megfelelően a reggae doktorai, Dr. Android, Dr. Vizi és Doktor Pepper a nyár végével hazautaznak Jamaicára, mert nem bírják a hőmérséklet-csökkenést. A nagy út előtt még itt hagyják nekünk eddigi összes műsorukat, valamint egy best of-ot az elmúlt 15 adásukból, és másfél órába sűrítik a világ legjobb reggae számait. Hallgassátok a műsort szombaton és vasárnap délután 5 órától. Jót tesz a testnek, jót tesz a léleknek.

„A zene szült engem s a nemzedékem / a zene az utolsó menedékem. Tudom, hogy egyszer a zene öl meg / zenével adjanak vissza a földnek!” – énekelte Hobo örök klasszikus sorait az 1988-as Rohadt rock and roll című Hobo Blues Band szerzeményben. Az Open Air Rádió Dubbers’ Delight című műsora szerkesztőinek egyik utolsó menedéke – feltételezzük, hogy sokakkal másokkal egyetemben – szintén a zene. Dub & reggae műsorukat is mindössze azzal a céllal hozták össze, és készítik nyaranta, hogy a dub, a reggae (és holdudvara) legkiemelkedőbb képviselőinek dalaival menedéket nyújtsanak azoknak, akiknek a zene alapvető létszükséglet ebben a kurvára kizökkent világban, amiben élünk.

Két éve megy a műsor, és Dr. Vizi (aki a vizuálért is felelős), Dr. Android és Doktor Pepper elérkezettnek látták az időt, hogy egy best of Dubbers’ Delighttal tisztelegjenek a reggae legnagyobb hatású képviselői előtt, és hogy megmutassák: van élet a reggae-ben Bob Marley-n is túl – akit, nyilván nem kell mondanunk – imádnak a doktorok. Rajta kívül olyan nevek balzsamozzák majd lelkünket a Dubbers’ Delight 16. adásában, mint: Peter Tosh, Lee Scratch Perry, Horace Andy, Gregory Isaacs, Eek A Mouse, Barrington Levy, Burning Spear, Toots & the Maytals, Wayne Smith, Dillinger, Sister Nancy, Dawn Penn, Max Romeo, Junior Dread, Rockers Hi-Fi, Thievery Corporation és még sokan mások.

Az adást szokás szerint szombaton és vasárnap 5 órától hallgathatjátok az Open Air Rádión. Csak nyomjátok meg a play gombot.

Itt pedig az eddigi összes Dubbers’ Delight a különkiadásokkal és a Special adásokkal együtt, amiket ezúton is köszönünk Prieger Zsoltnak, DJ Mangónak, Tinknek, a Mulató Aztéknak és MC Kemonnak.

Lively up yourself!

Különkiadások:Dubbers’ Delight Special 4, 3, 2, 1

Grafikák: Vizi Ákos