A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Budapest legbizarrabb Halloween-rituáléja az Akváriumban

2016. október 25., 17:10

Valaki más által megálmodott visszatérések, nosztalgia-beöntés, sőt: magyarossá szelídült punk is helyet kapott a belváros földalatti epicentrumának Halloween-különkiadásában. A kilencvenes évek – többek között töklámpás – őrületét importáló High Life Disco mellett a klubszezon vérkeringésébe visszaáramló Bohemian Betyars gondoskodik róla, hogy a lehető legtöbb aspektusból lehessen sikeres a szellemidézés.

A Halloween előtti ádáz programböngészést manapság már csak egyetlen hajszál választja el az újévkor hagyományos őrülettől. Budapest az év ezen szakaszában rendszerint felbojdul, egyetlen éjszaka erejéig boldog-boldogtalan a város legjobb bulijába kívánkozik azonban arról, hogy ez pontosan mit is jelent, megoszlanak a vélemények.

Az október végi népünnepély azonban korántsem tartana itt, ha 1991-ben a High Life Disco szervező csapata nem szüli meg a magyarországi Halloween apropoját. Az egykor volt klubszintű szerveződés máig aktív tagjai idén úgy döntöttek, a jubileum kapcsán összerántanak stábot, fellépőket s persze a Nagyérdeműt, mindenkit akinek csak köze volt vagy lehetett a kis híján kultikus estekhez. Az eredményt volumenéhez méltó mód az Akváriumban tálalják, ahol Szűcs Judith a Pa-Dö-Dö és az egykori rezidens lemezlovasok, Gráczi Béla, Ötvös Laci, Tunyogi Gábor (DJ Plastic) és Felhő szolgáltatják majd a tökéletes zenei aláfestést a lassan őszülő keménymag jelmezversenyéhez.

Hogy úgymond, a fiatalok se maradjanak ki a mókából, a helyszínmegosztás udvariassági szabályai szerint koncertezik ugyanazon este a NagySzínPad versenyén közönségsikerrel taroló Bohemian Betyars, akik az eseményt kihasználva lendülnek vissza a megszokott mód csatakos klubidényükbe. Az október 31-i egészestés hullámvasútra elővételes jegyeket itt és itt lehet beszerezni.

A Warpaint egy új meglepetés dallal ünnepli meg 20 éves fennállását
febr. 18., 9:14