A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Budapesten bont falat New York drone-helytartója

2016. október 24., 13:57

Tom Carter egyike a nagyon amerikai, nagyon hipnotikus gitárzene kortárs hőseinek, akire olyan előadók is előszeretettel hivatkoznak, mint például az Earth. A gitáros most legújabb lemezét turnéztatva a bécsi kísérleti köröket erősítő Eric Arnnal az oldalán érkezik Európába, azon belül is Toldi mozi sokatlátott betonpillérei közé.

tomcarter

2015-ben a Pitchfork az év experimentális albumának választotta Tom Carter Long Time Underground című lemezét, az elkövető művészt magát az „amerikai pszichedélia kortárs titánjaként” tüntetve fel. Mindezek fényében nem is meglepő, hogy Carter zenéje épp úgy táplálkozik az éterben keringő zörejekből, mint az Earth-fémjelezte, a szívdobbanás alá komponált melódiákból. A gitáros a Long Time Underground turnéjának európai ágán az agykutatóként az Egyesült Államokból Ausztriába emigrált Eric Arn-nal osztozik.

A Bécsben élő zenész az európai avantgard újhullámához csapódva mosta el az improvizációs zene és a drone közti határokat, olyan szubkulturákat teremtő csoportosulások tagjaként, mint a Crystalized Movements vagy az általa alapított Primordial Undermind.

Tom Carter és Eric Arn párosa október 27-én koncertezik a budapesti Toldi moziban.