A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Carla dal Forno: Took A Long Time +FRISSÍTÉS: No Trace – újabb dal az új Look Up Sharp albumról

2019. július 29., 23:08

Az ausztrál Carla dal Forno a 2010-es évtized első felében indított experimentalista zenekarai (Mole House, F ingers, Tarcar) után 2016-ban kezdett szólókarrierbe You Know What It’s Like albumának posztpunkos pszichedéliájával, majd 2017-es The Garden EP-jén már kezdett a dream pop felé orientálódni. A 2018-as budapesti UH Festen is fellépett művésznő a tavalyi Top Of The Pops kazettáján feldolgozásokat adott elő (például Lana Del Rey-től a Summertime Sadnesst vagy a B-52’s-féle Give Me Back My Mant), de idén előáll második szólóalbumával is.

A klasszikus képzettségű (és a zene mellett festészeti tanulmányokat is folytató) melbourne-i multiinstrumentalista-producer-dalszerző-énekesnő a berlini évei ihlette első szólólemeze óta már Londonba költözött, és ez a váltás hallatszik a saját Kallista Records kiadójánál október 4-én megjelenő Look Up Sharp albumon is, melyet az áprilisi So Much Better kislemez után most a hasonlóan dream pop hangulatú Took A Long Time című dallal jelentett be.

Találkozol valakivel, aki tetszik neked, de még nem tudod megmondani, hogy te is tetszel-e az illetőnek. Nem tudod, hogy jól olvasol-e a jelekből, vagy csak félreértelmezed a helyzetet. Abban a pillanatban nagyon izgatott vagy, de közben igazán nyugtalan is. Lehet, hogy triviálisnak tűnik, de ez akár az életed legfontosabb pillanata is lehet” – mondja Carla az itt hallható új számról, melyhez kedvenc hangszere, a basszusgitár ad dubos összetevőt.

.
az áprilisi So Much Better kislemez a Fever Walk című instrumentális B-oldalas számmal:

.
FRISSÍTÉS: szeptember 10-én a lemez No Trace című nyitódalát is közzétették!

.
az október 4-én megjelenő Look Up Sharp album számlistája az alábbi Bandcamp-lejátszón:

.
a tavaly szeptemberben megjelent Top Of The Pops feldolgozáskazetta anyaga, a kortárs Lana Del Rey-átirat mellett csupa nyolcvanas évekbeli dallal, melyekből az eredeti verziókat a holland Renée együttes, a Kiwi Animal új-zélandi duó, a Liliput svájci csajzenekar, a B-52’s amerikai bulikommandója és a Fall-alapítótag Una Baines angol billentyűsnő The Fates projektje játszotta:

.
Carla tavaly októberben a budapesti UH Fest fellépőjeként:

View this post on Instagram

Thank you @uhfest ❤️💜❤️

A post shared by carla dal forno (@cd___player) on

David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51
Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08