A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

CARM – a yMusic-trombitás albumán Sufjan Stevens, a Bon Iver és a Yo La Tengo frontemberei

2021. január 14., 21:19

A trombitás-kürtös-zeneszerző-producer CJ Camerieri a New York-i yMusic kortárs kamarazenekar alapítójaként olyan előadókkal dolgozott, mint a National, Ben Folds, John Legend, The Tallest Man On Earth és Sufjan Stevens, de tagja lett Paul Simon kísérőegyüttesének és a Bon Iver-turnéfelállásnak is. Debütáló szólóalbumához az utóbbi zenekarból Justin Vernon frontembert is meghívta közreműködőnek – olyan további vendéghangok mellé, mint Sufjan Stevens, a My Brightest Diamond-vezércsaj Shara Nova és a Yo La Tengo házaspárja, Georgia Hubley és Ira Kaplan.

Milyen lemezt készítenének a múltbeli trombitás hőseim ma? – tette fel magának a kérdést a dzsesszistának induló, majd a Juilliard Schoolban klasszikus képzést kapó és a yMusic szextettet 2008-ban megalapító Camerieri (becenevén: Carm), amikor sok évnyi komponálás és koncertezés után az első szólóalbumára készült. „Úgy gondolom, hogy a legjobb producerekkel, ritmusfelelősökkel, dalszerzőkkel és énekesekkel szeretnének együtt dolgozni, hogy valami friss, kulturális szempontból valóban releváns zenét alkossanak. Hát erre törekszem én is. “

A fúvós hangszerek mellett billentyűsként  is kompetens muzsikus a 2021. január 22-én megjelenő CARM debütalbumot a Poliça producertagjának, Ryan Olsonnak a segédletével rögzítette, de egy szám erejéig még a Mouse On Mars német elektronikus duót is meghívta a bevezetőben említett amerikai dalszerző-énekesek mellé – akiknek a hangjára és szövegeire épülő számok már mind hallhatók is beharangozóként, élen a most közzétett nyitódallal, a Song Of Trouble című Sufjan Stevens-kollaborációval.

.
az album számlistája az alábbi Bandcamp-lejátszón, ahol az énekes dalok mellett a Soft Night című instrumentális tétel is hallható:

Villö Acetone: Kickback – videoklip + Acetone Klán-koncertközvetítés
febr. 28., 23:59
Son Lux: A Different Kind Of Love – a részben Budapesten készült Tomorrows trilógia záró lemezéről
febr. 27., 21:00
Marianne Faithfull & Warren Ellis: She Walks In Beauty – verslemez Nick Cave-vel
febr. 26., 9:31
Deap Vally: Digital Dream EP – Soko és a Kills-gitáros Jamie Hince közreműködésével
febr. 26., 7:41