A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

CARM – a yMusic-trombitás albumán Sufjan Stevens, a Bon Iver és a Yo La Tengo frontemberei

2021. január 14., 21:19

A trombitás-kürtös-zeneszerző-producer CJ Camerieri a New York-i yMusic kortárs kamarazenekar alapítójaként olyan előadókkal dolgozott, mint a National, Ben Folds, John Legend, The Tallest Man On Earth és Sufjan Stevens, de tagja lett Paul Simon kísérőegyüttesének és a Bon Iver-turnéfelállásnak is. Debütáló szólóalbumához az utóbbi zenekarból Justin Vernon frontembert is meghívta közreműködőnek – olyan további vendéghangok mellé, mint Sufjan Stevens, a My Brightest Diamond-vezércsaj Shara Nova és a Yo La Tengo házaspárja, Georgia Hubley és Ira Kaplan.

Milyen lemezt készítenének a múltbeli trombitás hőseim ma? – tette fel magának a kérdést a dzsesszistának induló, majd a Juilliard Schoolban klasszikus képzést kapó és a yMusic szextettet 2008-ban megalapító Camerieri (becenevén: Carm), amikor sok évnyi komponálás és koncertezés után az első szólóalbumára készült. „Úgy gondolom, hogy a legjobb producerekkel, ritmusfelelősökkel, dalszerzőkkel és énekesekkel szeretnének együtt dolgozni, hogy valami friss, kulturális szempontból valóban releváns zenét alkossanak. Hát erre törekszem én is. „

A fúvós hangszerek mellett billentyűsként  is kompetens muzsikus a 2021. január 22-én megjelenő CARM debütalbumot a Poliça producertagjának, Ryan Olsonnak a segédletével rögzítette, de egy szám erejéig még a Mouse On Mars német elektronikus duót is meghívta a bevezetőben említett amerikai dalszerző-énekesek mellé – akiknek a hangjára és szövegeire épülő számok már mind hallhatók is beharangozóként, élen a most közzétett nyitódallal, a Song Of Trouble című Sufjan Stevens-kollaborációval.

.
az album számlistája az alábbi Bandcamp-lejátszón, ahol az énekes dalok mellett a Soft Night című instrumentális tétel is hallható:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39