A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Celeste – betétdalok A chicagói 7-ek tárgyalása című filmhez

2020. október 17., 18:29

Az 1994-es amerikai születésű jamaikai-angol soul-pop énekesnő Celeste idén már elnyerte a BBC Sound Of 2020 első helyezését és a BRIT Awards gálán a Rising Star díjat, de most az Oscarért is bejelentkezett: a szeptember végi amerikai mozipremierje után a Netflixen tegnap óta látható új Aaron Sorkin-film, A chicagói 7-ek tárgyalása filmzenéjéhez három számot – a Hear My Voice végefőcímdal mellett még két további tételt is – jegyez Daniel Pemberton zeneszerzővel (aki három eddigi Golden Globe-jelölésének egyikét a Danger Mouse-zal és Iggy Poppal készített Gold filmdalért kapta).

A Social Network – A közösségi hálóért Oscar-díjat nyert forgatókönyvíró Aaron Sorkin (Egy becsületbeli ügy, Charlie Wilson háborúja, Az elnök emberei sorozat stb.) már a 2015-ös Steve Jobs filmnél és 2017-ben az Elit játszma című első saját rendezésnél is dolgozott együtt az ambient elektronikus és avantgárd zenész múltú Daniel Pembertonnal (A jogász, Az U.N.C.L.E. embere, A világ összes pénze, Arthur király – A kard legendája, Árva Brooklyn, Yesterday, Enola Holmes stb.), és most ismét tőle rendelt zenét A chicagói 7-ek tárgyalása című új munkájához, mely az 1968-as elnökválasztás demokrata konvenciója elleni tüntetésen részt vevő radikális baloldali aktivisták (Abbie Hoffman és Jerry Rubin yippie vezérek, a Fekete Párduc pártfőnök Bobby Seale, a diákvezér Tom Hayden és társaik) 1969-es perét eleveníti fel, olyan jeles színészekkel, mint Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton, Jeremy Strong, Frank Langella, Mark Rylance vagy Yahya Abdul-Mateen II.

Sorkin a végefőcímhez egy reménykeltő igazi klasszikus hangzású dalt is kért Pembertontól, aki azonnal Celeste-re gondolt („Az ő hangja az egyik legvarázslatosabb dolog, amit az utóbbi időben hallottam. . .  valósággal szárnyal, a szabadság, a dac és a remény kifejezője”). A londoni Abbey Road stúdióban rögzített filmzenéhez három közös számot is készítettek: egy szöveg nélküli rövid felvezető tételt, a tüntetők és rendőrség összecsapása alatt szóló rockosan monumentális Take The Hillnek az énekes változatát és persze a közösen írt Hear My Voice betétdalt, melyet egy videoklippel mutattak be.

Hear my voice, hear my dreams
Let us make a world, world, in which in I believe
Hear my words, hear my cries
Let me see a change through these eyes

You may think I won’t be heard
Still I raise this hand, spread this word
These words of fire, of hope and desire
And now I’ll let them free

Hear my voice, hear my dreams
Let us make a world in which in we believe
In which we believe

Hear my words, hear my choice
Hear my voice

.
a Hear My Voice dal Hear My Dream és Hear My Screams című nyitó és záró társtételei Celeste énekével:

.
a tegnap megjelent teljes filmzenealbum:

1 Hear My Dream
2 We’re Going To Chicago
3 The Trial
4 Conspiracy Office
5 My Life
6 Sequestering The Jury
7 Meet The Police
8 Take The Hill
9 Riot Aftermath
10 Don’t Stand
11 Star Witness
12 Motion Denied
13 Blood On The Streets
14 Trial Day 151
15 Stand Up (The Chicago 7)
16 Hear My Voice (credits)
17 Take The Hill (Hear My Screams)

.
a film előzetesei:

.
Celeste és Daniel Pemberton másik közös munkája, az énekesnő Little Runaway című kislemezdala köré épült 14 perces kompozíció Alex Parish hangszerelő-producerrel a brit Art School divattervező-páros (Eden Loweth és Tom Barratt) augusztusi divatbemutatójához és annak szeptemberi Therapy kisfilmjéhez :

a Little Runaway egy zongorakíséretű élő előadása szeptemberből:

PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47
Jungle – klipdalok a brit funk-soul tánczenekar új Volcano albumáról
máj. 24., 22:51