A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Chairlift: Ch-ching! – az első szám a közelgő új albumról +FRISSÍTÉS: a videoklip!

2015. október 14., 19:11

A brooklyni Chairlift art-pop duó frontleányától, Caroline Polachektől idén már hallhattuk Ramona Lisa nevű szólóprojektjének búcsú-EP-jét, legutóbb pedig a teljes The xx-tagsággal és a Savages énekesnőjével közös tévéfellépésen is láthattuk, de most végre anyazenekarával is visszatér: a Does You Inspire You című 2008-as debütálás és a 2012 legjobb lemezei közt ünnepelt Something után érkező harmadik Chairlift-albumról már meghallgatható az első szám.

A főleg a nyolcvanas évtized (szintis new wave, dream pop, Kate Bush-féle cizellált art rock stb.) hangzásait modernizáló Chairlift új anyagán a billentyűs-énekesnő Caroline Polachek és a multiinstrumentalista Patrick Wimberly már több mint két éve kezdtek dolgozni (2013 decemberében egy fotót is közzétettek a szaxofonos Danny Meyerrel közös stúdiózásról), de végül csak 2015-re készültek el vele, és Facebook-oldalukon csak pár napja jelezte egy friss zenekarfotó és egy 15 másodperces animáció, hogy október közepén visszatérnek. A ma bemutatott Ch-ching! című első beharangozó kislemezdalt (melyhez október 16-án videoklip is érkezik) élőben már 2013-as nyári fellépéseiken is játszották: az említett szaxofon már akkor is meghatározó része volt a hangzásnak, és a koncertverzió felkonferálásakor Caroline Polachek – aki a legutóbbi Beyoncé-albumra is adott egy klassz R&B-számot társszerző-producereként – kihangsúlyozta, hogy egy táncdalról van szó.

A Ch-ching! stúdióverziójának premierjét pár perce tartották az Apple Music-féle Beats1 webrádión Zane Lowe műsorában, egy rövid interjúval megtámogatva:

a dal 2013. június 22-én a New York-i Prospect Parkban, a zenekar Tropfest-koncertjén még így hangzott:

A dal videóját október 16-ra ígérik – amint megérkezik a klip, bekerül majd ide frissítésként.

FRISSÍTÉS: október 16-án megérkezett a videoklip, és az is kiderült, hogy a harmadik Chairlift-album 2016 januárjában fog megjelenni a (moly)lepkét jelentő Moth címmel!

.

chairlift-chching

chairlift-chching2

.
ráadásként itt a Chairlift énekesnőjének társszerző-produceri segítségével készült No Angel című 2013-as Beyoncé-szám . . .

. . . és Caroline Polachek legutóbbi tánczenei közreműködése, a brit producer SBTRKT (Aaron Jerome) tavaly őszi Wonder Where We Land albumán énekelt Look Away című dal:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39