A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Chastity Belt: Time To Go Home – feminista zenekar kellő humorral

2015. március 13., 15:04

A Warpaint tegnap érkezett háromszámos EP-je után jöjjön egy két hét múlva megjelenő – de itt már meghallgatható – teljes album egy másik amerikai csajkvartettől, a Chastity Belttől. Az erényöv zenekarnevet választó lányok a kilencvenes évekbeli riot grrrl hagyományokat shoegaze hangzásban, néhol melankolikusan mentették át 2010-es évekre, de feminizmusuk határozott, magától értetődő, szemtelen és vicces.

A Walla Walla nevű washingotni állambeli kisvárosban, pontosabban annak híres főiskoláján, a Whitman College-ban összeállt csajok a legenda szerint egy spontán összedobott punkdallal megnyertek egy helyi Bandák Csatája vetélkedőt, és utána úgy maradtak, zenekarként, majd a diploma után Seattle-be helyezték át székhelyüket.

A szövegeket író fő dalszerző frontleány Julia Shapiro, a szintén gitározó Lydia Lund, a basszista Annie Truscott és Gretchen Grimm dobos a 2012-es első EP-jüket rögtön Fuck Chastity Belt címre keresztelték (és közölték, hogy ők a valaha volt legrosszabb zenekar, ráadásul a hangmérnökük fél fülére süket, a borítótervezőjük meg fél szemére vak), de a 2013-as No Regrets albumukon is olyan dalcímekkel dobálóztak, mint a Giant (Vagina), a Pussy Weed Beer vagy a Nip Slip. Julia közben még egy Childbirth (gyerekszülés) nevű női szupergruppot is összehozott a TacocaT basszermamájával és Pony Time doboscsajával – és még viccesebb hozzáállással, amint erről I Only Fucked You As A Joke című 2013-as indie klipslágerük és 2014-ben kazettán kiadott It’s A Girl! albumuk is tanúskodik.

chastitybelt-time

A Chastity Belt egy fokkal szofisztikáltabb hangzású, de továbbra is szemtelen humorú feminizmussal átitatott második albuma (a fenti szellemes lemezborítóval) már egy rendes lemezcégnél, a Sub Pop alá tartozó Hardly Art kiadónál jön ki március 23-án, de az alábbi NPR-lejátszón már megjelenés előtt végighallgatható.

1. Drone
2. Trapped
3. Why Try
4. Cool Slut
5. On The Floor
6. The Thing
7. Joke
8. Lydia
9. IDC
10. Time To Go Home

a Time To Go Home friss klipje:

a 2013-as albumról való Black Sail című dal 2014-es western horror kisfilmje Magean Houang rendezésében

a Seattle Party videója szintén a 2013-as albumról:

egy rádiófellépés A Bloody Spiral Of Unyielding Fury, Giant (Vagina), Black Sail és Seattle Party című dalokkal:

a teljes 2013-as No Regrets album:

a Fuck Chastity Belt című 2012-es EP:

.
ráadásként itt van a gitáros-énekesnő Julia Shapiro másik zenekarának, a Childbirth triónak a 2014 elején kazettán megjelent debütáló anyaga, és alatta az I Only Fucked You As A Joke című beharangozó sláger videoklipje:

Szerző:
A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39