A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Chelsea Wolfe: Abyss – a gothic rock díva új albuma

2015. július 30., 13:22

Az amerikai gothic rock díva Chelsea Wolfe – akinek Feral Love című dalát a Trónok harca sorozat rajongói is jól ismerhetik – pont a tavalyi budapesti koncertjének évfordulóján, augusztus 7-én adja ki Abyss című új albumát, mellyel aztán vissza is tér az A38 Hajóra (pont a 32. születésnapján, november 14-én, a brooklyni A Place To Bury Strangers noise rock zenekarral közös esten). A dalszerző-producer-gitáros-énekesnő új lemeze itt már megjelenés előtt végighallgatható.

A kaliforniai Sacramentóból származó Chelsea Wolfe, aki neofolk és drone-os elemekből építkező sötét zenéjével metálos körökben is kultikus népszerűséget szerzett magának, a legutóbbi albumát a Russian Circles és a Queens Of The Stone Age társaságában turnézva népszerűsítette (önálló budapesti koncertjét is Josh Homme-ék Sziget-fellépése előtt pár nappal adta), mostani lemezén pedig a Russian Circles-gitáros Mike Sullivan mellett a True Widow texasi stoner rock trió vezére, Dan Phillips is közreműködik. A legnagyobb újdonság azonban az, hogy a felvételeit – kísérőzenekarának hűséges billentyűs-basszusgitárosával, Ben Chisholmmal közösen – zenei rendezőként is jegyző dalszerző-gitáros-énekesnő ezúttal külső producert is hívott az új albumhoz, a szakma legmenőbb figurái közé tartozó John Congleton (St. Vincent, Anna Calvi, Amanda Palmer, David ByrneFFS, Swans stb.) személyében.

chleseawolfe-abyss

Chelsea Wolfe eddigi legszemélyesebb lemeze, a tudatalatti félelmekbe alászálló Abyss – borítóján a jeles norvég képzőművész, Henrik Aarrestad Uldalen olajfestményével – az alábbi NPR-lejátszón már a megjelenés előtt egy héttel meghallgatható:

FRISSÍTÉS: az album a Bandcamp oldalán!

.
a lemez beharangozó kisfilmje az Iron Moon című dal egy részletével még áprilisból:

a Carrion Flowers júniusi klipje, mely az énekesnő tavalyi videóit és Lone című 52 perces experimentális filmjét is jegyző amerikai rendezővel, Mark Pellingtonnal készült:

.
Chelsea Wolfe tavalyi brutálklipje, a Trónok harca 4. évadának előzetesébe is bekerült Feral Love című számhoz  . . .

. . . és a dalt tartalmazó teljes 2013-as Pain Is Beauty album:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39