A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Chelsea Wolfe: Abyss – a gothic rock díva új albuma

2015. július 30., 13:22

Az amerikai gothic rock díva Chelsea Wolfe – akinek Feral Love című dalát a Trónok harca sorozat rajongói is jól ismerhetik – pont a tavalyi budapesti koncertjének évfordulóján, augusztus 7-én adja ki Abyss című új albumát, mellyel aztán vissza is tér az A38 Hajóra (pont a 32. születésnapján, november 14-én, a brooklyni A Place To Bury Strangers noise rock zenekarral közös esten). A dalszerző-producer-gitáros-énekesnő új lemeze itt már megjelenés előtt végighallgatható.

A kaliforniai Sacramentóból származó Chelsea Wolfe, aki neofolk és drone-os elemekből építkező sötét zenéjével metálos körökben is kultikus népszerűséget szerzett magának, a legutóbbi albumát a Russian Circles és a Queens Of The Stone Age társaságában turnézva népszerűsítette (önálló budapesti koncertjét is Josh Homme-ék Sziget-fellépése előtt pár nappal adta), mostani lemezén pedig a Russian Circles-gitáros Mike Sullivan mellett a True Widow texasi stoner rock trió vezére, Dan Phillips is közreműködik. A legnagyobb újdonság azonban az, hogy a felvételeit – kísérőzenekarának hűséges billentyűs-basszusgitárosával, Ben Chisholmmal közösen – zenei rendezőként is jegyző dalszerző-gitáros-énekesnő ezúttal külső producert is hívott az új albumhoz, a szakma legmenőbb figurái közé tartozó John Congleton (St. Vincent, Anna Calvi, Amanda Palmer, David ByrneFFS, Swans stb.) személyében.

chleseawolfe-abyss

Chelsea Wolfe eddigi legszemélyesebb lemeze, a tudatalatti félelmekbe alászálló Abyss – borítóján a jeles norvég képzőművész, Henrik Aarrestad Uldalen olajfestményével – az alábbi NPR-lejátszón már a megjelenés előtt egy héttel meghallgatható:

FRISSÍTÉS: az album a Bandcamp oldalán!

.
a lemez beharangozó kisfilmje az Iron Moon című dal egy részletével még áprilisból:

a Carrion Flowers júniusi klipje, mely az énekesnő tavalyi videóit és Lone című 52 perces experimentális filmjét is jegyző amerikai rendezővel, Mark Pellingtonnal készült:

.
Chelsea Wolfe tavalyi brutálklipje, a Trónok harca 4. évadának előzetesébe is bekerült Feral Love című számhoz  . . .

. . . és a dalt tartalmazó teljes 2013-as Pain Is Beauty album:

The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59
Rufus Wainwright – duettek Glüme, Miley Cyrus, Brandi Carlile és Mavis Staples társaságában
márc. 13., 23:03