A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Chelsea Wolfe: Vex + 16 Psyche +FRISSÍTÉS: videoklip a QOTSA szólógitárosával + a teljes Hiss Spun album

2017. július 26., 18:25

Az amerikai gothic rock díva Chelsea Wolfe, aki a Trónok harca 2014-es évadához is felhasznált Feral Love klipdalt tartalmazó Pain Is Beauty albumnak és a John Congleton sztárproducerrel felvett 2015-es Abyssnek a turnéjával is koncertezett a budapesti A38 Hajón, a 2016-os briliáns Eagles Of Death Metal-feldolgozása és Hypnos/Flame EP-je után 2017-ben egy metálos ihletésű új nagylemezzel folytatja karrierjét: a szeptember 22-én megjelenő Hiss Spun albumán a Converge-gitáros Kurt Ballou-tól produceri, míg a Queens Of The Stone Age-tag Troy Van Leeuwentől gitárosi segítséget kapott – a most bemutatott Vex című dalában pedig a hajdani ISIS-frontember Aaron Turner (Sumac, Old Man Gloom stb.) hörög vendégként.

Kezdettől fogva tudtam, hogy szükségem lesz Aaron Turner hangjára ezen az albumon, és a Vex című számban szinte hallottam is őt. Ekkorra én már felvettem a dalhoz a saját énekrészeimet, de úgy döntöttem, hogy azok nélkül küldöm el neki a szám zenei alapjait. Szerencsére, amikor először lejátszottuk együtt mindkettőnk éneksávjával, azok lenyűgöző módon összeillettek” – meséli a 33 éves dalszerző-gitáros-énekesnő az itt hallható Vex című közös számról, melyen a QOTSA-gitáros Troy Van Leeuwen is penget.

a 16 Psyche című első kislemezdal júniusból:

FRISSÍTÉS: a 16 Psyche augusztus 14-én bemutatott klipje, melyben a Queens Of The Stone Age-tag Troy Van Leeuwen a szólógitáros!

.
FRISSÍTÉS 2: a megjelenés napján a művésznő a teljes Hiss Spun albumot szabadon meghallgathatóvá tette Bandcamp-oldalán is!

.
a QOTSA-gitáros Troy Van Leeuwen a tavaszi lemezfelvétel idején:

@troyvanleeuwen soul screech ✨

CHELSEA WOLFE (@cchelseawwolfe) által megosztott bejegyzés,

.
az album számlistája és borítója:

Chelsea Wolfe: Hiss Spun (2017)

1. Spun
2. 16 Psyche
3. Vex
4. Strain
5. The Culling
6. Particle Flux
7. Twin Fawn
8. Offering
9. Static Hum
10. Welt
11. Two Spirit
12. Scrape

.
ráadásként még egy friss Chelsea Wolfe-felvétel, egy közreműködés nyolcvanas évek hajnala óta működő Sort Sol dán posztpunk zenekar idén májusban megjelent Stor Langsom Stjerne albumának Life Took You For a Freq című dalában:

.
a legutóbbi Chelse Wolfe-klip, a Hypnos tavaly márciusi videója. . .

. . . és a Hypnos/Flame EP teljes anyaga a címbéli két új szám mellett bónuszként a 2015-ös Abbys album három dalának demójával:

Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08
Fever Ray: Carbon Dioxide – újabb dal az öt év után érkező új Radical Romantics albumról
nov. 10., 17:23
dEUS: Must Have Been New – a tíz év után érkező új How To Replace It albumról
nov. 9., 8:13