A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Chloë Sevigny és a Chromatics-vezér Johnny Jewel közös száma +FRISSÍTÉS: a teljes sorozat a többi producerrel

2016. február 15., 17:34

A Dear Tommy című új Chromatics-album megjelenése a tavalyi beharangozó dalok (Just Like You, I Can Never Be Myself When You’re Around, In Films, Shadow) ellenére is csak egyre csúszik, az őszi Kate Moss/Cara Delevingne-divatvideóhoz készült Cindy Lauper-átirat (Girls Just Want To Have Fun) után a billentyűs-zeneszerző-producer Johnny Jewel pedig ismét a luxusiparban bérmunkázik: a Los Angeles-i Régime des Fleurs parfümcég új kampányához a modellmúltú színésznő Chloë Sevignyvel közösen jegyez egy éteri számot.

Az 1974-es születésű, anyai oldalról lengyel, apja révén francia-kanadai származású arisztokratikus szépség a kilencvenes évtizedben modellként (például a Sonic Youth-féle Sugar Kane divatbemutató-klipjében és Kim Gordon saját X-Girl márkájánál) és kultikus filmekben tűnt fel (Kölykök, Gummo –Tétova lelkek, A diszkó végnapjai, A fiúk nem sírnak, Amerikai pszichó), és a forgatókönyvíró-rendező Harmony Korine után egy ideig rockzenészek voltak a pasijai (a Pulp-frontember Jarvis Cocker, majd az általa szerződéshez segített elektro/noise rockos A.R.E. Weapons együttes basszistája, Matthew McAuley). Chloë a kétezres évtizedbeli Lars von Trier-, Woody Allen-, Jim Jarmusch- és David Fincher-filmszerepek után a 2010-es években már inkább tévésorozatokban hívta fel magára a figyelmet, a Portlandia után legutóbb épp az American Horror Story idén januárban véget ért Hotel évadában láthattuk Lady Gaga mellett.

chloe-gaga

A virágközpontúságát francia nevében is hirdető Régime des Fleurs luxus-parfümcég alapítói, Alia Raza és Ezra Woods az új kampányukhoz kifejezetten Chloë Sevigny hangjára írtak egy virágnevekkel teli verset, egy kis imát a virágárusok, virágkertészek (és nem utolsósorban Franciaország) védőszentjéhez, Lisieux-i Szent Terézhez (Prayer to Sainte Thérèse). Ami a szöveg körüli hangkulissza-koncepciót illeti, azt a szakma egyik nagy gurujára, a számos divatcégnek (Chanel, Vuitton stb.) dolgozó Michel Gaubert zenei direktorra bízták.

chloe-gaubert

Gaubert egy sor zeneszerző-producert kért fel külön-külön a stúdiómunkára, köztük Johnny Jewelt, aki mindkét fő együttesével, a Glass Candy duóval és a Chromatics kvartettel is gyakorlatot szerzett divatbemutatók és -videók zenei kíséretében. A többi felkért zenész-producer köztük a skót JD Twitch, az amerikai Peaking Lights házaspárduó, Paolo Di Nola és Mac Folkes a berlini In Love We Trust kollektívából a tervek szerint a következő hetekben szintén közreadja saját verzióját, de a Prayer To Sainte Thérèse projektből az első ízelítőt már a hétvégén megkaptuk Johnny Jewel zenéjével és Chloë Sevigny versmondólány-énekbeszédével.

a stílszerűen virágkoszorúba (és egy derekára kötött szalagba) öltözött Chloë a számhoz tartozó képsorozaton:

chloe-fleur1

chloe-fleur2

chloe-fleur3

.
FRISSÍTÉS: a március közepére összeállt teljes projekt a producerektől, akik közé a belga Soulwax-tagok is bekerültek!

.
Chloë Sevigny a Gamma Ray című 2008-as Beck-dal első klipverziójában:

a Sonic Youth 1993-as Sugar Kane videójában a 18 éves Chloë meztelenkedik Marc Jacobs grunge-kollekciójának divatbemutatóján:

A fiúk nem sírnak című 1999-es film karaoke jelenetében énekelt The Bluest Eyes In Texas című dallal:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39