A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Chris Cornell a túlvilágról is segít

- PP -
2018. január 11., 11:31

A Soundgarden és az Audioslave tavaly májusban elhunyt énekese, Chris Cornell halála előtt kiadott egy dalt és egy videót The Promise (Az Ígéret) címmel, az eladásokból származó bevételeket pedig felajánlotta az International Rescue Committe nevű szervezetnek, amely humanitárius katasztrófák után nyújt segítséget a világ legkiszolgáltatottabb népeinek, lakosainak. A nemes ügyhöz most rengeteg nemes zenész, színész és híresség csatlakozott, hogy segítsenek Chrisnek betartani az Ígéretet.

Chris Cornell utolsó szólófelvétele, a 2018-as Grammy-díjra jelölt The Promise, a nálunk tavaly augusztusban bemutatott Az ígéret című, örmény népirtásról szóló történelmi dráma végén szerepel, de már előtte, márciusban megjelent (digitálisan letölthető) jótékonysági kislemezként. A dal eladásaiból befolyt összeget Cornell a humanitárius katasztrófák utáni rehabilitációt segítő International Rescue Committe nevű szervezetnek ajánlotta fel.

A The Promise kampány nem halt el Cornell halála után sem. A január 10-én, azaz tegnap közzétett videóban Chris Cornell két gyermeke,Toni és Christopher is szerepel, amelyben elmondják: „Apánk hitt abban, hogy ha emberi jogi vagy női egyenjogúsági kérdések terén mindenki csak egy ígéretet tesz, és azt betartja, a világot jobbá tudjuk tenni.”

A kisfilmben feltűnik egy sor híresség is, akik mind megfogadják, hogy Chris emléke előtt is adózva, ők is betartják az Ígéretet, és segíteni fogják a különféle humanitárius segítségnyújtó szervezetek munkáját. A The Promise kampányhoz csatlakozott többek közt: Christian Bale, Elton John, Tom Hanks, Barbra Streisand, George Clooney, Hugh Jackman, Snoop Dogg, Don Cheadle, Jennifer Lopez, Ozzy Osbourne és Pharrell Williams.

„Megfogadom, hogy megtartom az Ígéretet, és küzdeni fogok a világ legkiszolgáltatottabb gyermekeiért – mondja Chris Cornell a video elején, a végén pedig így összegzi a kampány lényegét: – A The Promise nekem arról szól, hogy az ember azt az ügyet támogassa, amit szívből tud támogatni.”

Chris Cornell a Human Rights Watch szervezettől tavaly novemberben posztumusz díjat kapott a nemes ügyben való tevékeny részvételéért.

A kampányvideo:

A The Promise videoklipje:

Szerző: - PP -