A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Chris Cornell: The Promise – a Soundgarden elhunyt énekesének utolsó videoklipje +FRISSÍTÉS: újabb klip

2017. június 20., 20:55

A Soundgardennel turnézó – de élete utolsó fél évében a Temple Of The Dog és az Audioslave élén is koncertező – 52 esztendős gitáros-énekes Chris Cornell május 17-én ölte meg magát anyazenekarának detroiti koncertje után. Utolsó még életében kiadott felvétele az egy évszázaddal ezelőtti örmény népirtás idején játszódó The Promise (Az ígéret) mozifilmhez írt azonos című szólódal volt, melynek bevételeit a menekültek támogatására ajánlotta fel az International Rescue Committee-n keresztül. A kislemezdal márciusi megjelenése idején már született egy lyric video a film jeleneteivel, de most megérkezett a hivatalos klip is, Cornell életének utolsó zenei videója, melyet Meiert Avis ír rendezővel készített, akivel már az előző évtizedben is többször dolgozott együtt.

A nyolcvanas évek eleji U2-klipjei óta számos híres előadóval (Patti Smith, Alanis Morissette, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Herbie Hancock stb.) forgató Avis a dalszerző-énekessel egyeztetve időben és térben is ki akarta tágítani az egy évszázaddal ezelőtti eseményeket feldolgozó filmhez írt szám üzenetét, és így kerültek Cornell jelenetei mellé 2010-es évekbeli felvételek szíriai és líbiai települések romjairól és menekültjeiről.

FRISSÍTÉS: a dalhoz november 16-án egy újabb klipverzió, a teljesen eltérő képanyagú Theatrical Version is megérkezett, melyben a filmjelenetek között Cornell gitár nélkül, a kamerával szemben énekel, de a szám vonószenekari részeinek felvételei közben is láthatjuk!

a dal márciusi szöveges videója. . .

. . .és két áprilisi élő előadása,  Jimmy Fallonnál a Soundgarden-dobos Matt Cameronnal. . .

. . . és a CBS This Morning adásban zongorakísérettel:

.
előzetesek a Christian Bale és Oscar Isaac főszereplésével készült filmhez, Az ígérethez, mely augusztus 17-én kerül a magyar mozikba:

.
emlékeztetőül itt van Chris Cornell szintén Meiert Avis rendezővel forgatott 2002-es Audioslave-klipje, a Like A Stone. . .

. . . és 2009-es Ground Zero szólódalának videója, illetve annak werkfilmje:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39