A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Cara Delevingne és Kate Moss videója egy Chromatics-feldolgozással +FRISSÍTÉS: a teljes hétszámos EP!

2015. szeptember 3., 7:32

A Lost River című Ryan Gosling-film márciusi filmzenelemeze után a zeneszerző-producer Johnny Jewel következő albuma a Dear Tommy című új Chromatics-anyag lesz, de a megjelenés továbbra is csúszik: a beharangozó dalok sora a februári Just Like You, a márciusi I Can Never Be Myself When You’re Around és az áprilisi In Films után megakadt. A zenekar legújabb felvételét, a Girls Just Want To Have Fun című Cindy Lauper-sláger feldolgozását most két szupermodell, Cara Delevingne és Kate Moss közös divatvideójában hallhatjuk.

A Chromatics hűvösen elegáns italodiszkós dream popja Ruth Radelet gitáros-énekesnő fátyolos hangjával tökéletes kísérőzene a divat világához – a legjobb példa a Looking For Love című klipdaluk, melyhez a videoanyagot az élőben kísért Karl Lagerfeld-féle pazar 2012-es párizsi Chanel-divatbemutatón forgatták, de utána még a konkurens YSL alapítójáról szóló tavalyi Yves Saint Laurent filmbe is bekerült egy divatbemutató-jelenet aláfestéseként. Ezúttal a Mango cég kereste meg őket: a holland Inez & Vinoodh divatfotós-rendező páros által Cara Delevingne és Kate Moss angol szupermodellekkel bemutatott 2015-ös őszi-téli kollekció kampányához kifejezetten Ruth hangjával szerették volna hallani a Girls Just Want To Have Funt (a legutóbbi átdolgozást ebből a Cyndi Lauper-csajhimnuszból alig pár hete láthattuk Marilyn Manson és a Smashing Pumpkins-vezér Billy Corgan közös előadásában egy koncertvideón, de így női prezentációban mégiscsak szebb).

mango-cara-moss

A szeptember elejére időzített félperces Mango-reklámfilm internetes premierje után a tévés kampányhoz igazítva még ebben a hónapban megérkezik a feldolgozásból a teljes verzió is, de a legjobb hír, hogy az Echo Park Records legfrissebb információi szerint a Chromatics szeptember 8-án egy újabb beharangozó kislemezt is megjelentet a közelgő Dear Tommy albumról (tippelhetünk, hogy az Endless Sleep című szám lesz az, mert Johnny Jewel annak a dalszövegét pár hete már közzétette kiadójának, az Italians Do It Betternek a honlapján – FRISSÍTÉS: nem az lett, végül a Shadow című felvételt választották!).

a félperces reklámfilm az angol modellekkel és az amerikai énekesnő hangjával:

FRISSÍTÉS 2: a feldolgozás teljes hosszúságban végül csak november 6-án jelent meg, de egy teljes EP-nyi különböző verzió is érkezett vele!

01 Girls Just Wanna Have Fun
02 Girls Just Wanna Have Some
03 Girls Just Wanna Have Drums
04 Girls Just Wanna Have Dub
05 Girls Just Wanna Have Drums (Instrumental)
06 Girls Just Wanna Have Some (Instrumental)
07 Girls Just Wanna Have Fun (Instrumental)

.
ha már szóba került, álljon itt a Chromaticstól a 2012-es Chanel-divatbemutatón való fellépéskor forgatott Looking For Love klip is:

a Chromatics balról jobbra: Adam Miller gitáros, Ruth Radelet, Johnny Jewel és a dobos Nat Walker

chromatics-liveaustin

.
az új album tervezett dallistája és borítója:

Chromatics: Dear Tommy (2015)

01 Fresh Blood
02 In Films
03 Time Rider
04 I Can Never Be Myself When You’re Around
05 Cherry
06 She Says
07 Just Like You
08 4 A.M.
09 Teacher
10 Camera
11 Dear Tommy
12 Touch Blue
13 After Hours
14 Shadow
15 In Silence
16 Colorblind
17 Endless Sleep

chrimatics-tommyapple

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39