A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Chromeo feat. D.R.A.M.: Must’ve Been – videoklip az elektrofunk duó és a rapper-énekes közös dalához

2018. április 7., 10:07

A montreali Chromeo elektrofunk duó tagjai, a gitáros-énekes Dave 1 (David Macklovitch) és a vokóderes-billentyűs P-Thugg (Patrick Gemayel) június 15-én adják ki Head Over Heels című ötödik albumukat, melyről a Juice klipsláger után a Bedroom Calling című második beharangozó számot az amerikai R&B-sztár The-Dream közreműködésével mutatták be, most pedig a hasonló nevű rapper-énekes D.R.A.M. (született: Shelley Marshaun Massenburg-Smith, 1988) a partnerük a legújabb daluk videójában – melyben kiskorú énejeikkel szerepelnek.

A Prince-rajongó Chromeo-fiúk a legújabb kislemezdalukhoz meghívták pengetni Jesse Johnson gitárost is, aki a nyolcvanas évek első felében több dalt is írt és rögzített Prince-szel, annak Vanity 6 és The Time nevű projektjeihez (ez utóbbi tagjaként a Purple Rain filmben és filmzenelemezen két számmal, köztük a Jungle Love-val is szerepelt), de a Must’ve Been igazi sztárvendége D.R.A.M. (aki mostanában már inkább DRAM írásmóddal preferálja művésznevét). A legutóbbi SBTRKT-, Chance The Rapper- és Gorillaz-albumokon való közreműködése után pár hónapja még egy Neil Younggal közös dalt is jegyző rapper-énekes a háromrészes Must’ve Been klip kilencvenes évekbe helyezett középső blokkjában egy házibulit rendező fekete haver bátyjaként tűnik fel az akkor még tizenéves Dave 1 és P-Thugg mellett – a Dugan O’Neal által rendezett videóban ugyanis a harmincas éveik legvégén járó Chromeo-tagok barátságát („az egyetlen sikeres arab-zsidó együttműködést” ) három vicces sztori példázza három évtizedre visszamenőleg, 2018-ból, 1998-ból és 1988-ból (igazából csak gimnazista koruk óta ismerik egymást, szóval a kiskölykökkel forgatott utolsó jelenet mindenképpen csak fantázia szüleménye lehet).

háttérinfók a közös dalról és klipről:

D.R.A.M. a klipforgatáson. . .

. . . és Jesse Johnson a stúdióban:


.
Dugan O’Neal korábbi Chromeo-klipközreműködései a 2014-es White Women album idejéből: a Jealous (I Ain’t With It) kovbojaként. . .

. . .majd már rendezőként a Haim nővérekkel, a színész Jon Hederrel és Ryan Heffington koreográfiájával forgatott Old 45’s videóban:

Dugan O’Neal ugyanabban az évben rendezett klipet a Chromeo-frontember Dave 1 öccsének, az A-Trak művésznéven DJ-producerkedő Alain Macklovitch-nak és Armand Van Heldennek (vagyis a Duck Sauce duónak) az NRG című számához. . .

. . .és szintén 2014-ben forgatta a Haim-lányok My Song 5 című dalának videóját, melyben a vendégrapper A$AP Ferg mellett Grimes, Big Sean, a a Vampire Weekend-vezér Ezra Koenig és a sztárproduceer Ariel Rechtshaid is feltűnik:

The Damned: The Invisible Man – klipdal a Darkadelic album és a budapesti koncert elé
febr. 3., 23:52
Gruff Rhys: The Almond And The Seahorse – dalok Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson filmjéhez
jan. 27., 23:59
Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30