A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Chrysta Bell: Feels Like Love – a Twin Peaks-ügynöknő új albuma a budapesti koncerthez

2019. április 7., 14:53

Chrysta Bell amerikai énekesnő a David Lynch-csel készített két lemezanyaga (a 2011-es This Train album és a 2016-os Somewhere In The Nowhere EP) után a Twin Peaks sorozatban is feltűnt a rendező mellett Tammy Preston különleges ügynök szerepében, majd 2017-ben már a PJ Harvey-producer John Parish-sel, továbbá Portishead-, Sunn O)))- és Yes-tagokkal rögzítette We Dissolve című nagylemezét. Másfél évvel legutóbbi budapesti koncertje után ma este ismét a Dürer Kertben lép fel, a tegnapelőtt megjelent – és itt meghallgatható – új Feels Like Love albumával.

Az alt hangú művésznő a 2017 nyarán kijött legutóbbi albuma után már ugyanannak az évnek az őszén bemutatott egy Undertow című új kislemezdalt, mely 2018 márciusában egy címnéküli EP-n is megjelent három további számmal (52 Hz, Everest, Blue Rose), és azok most hat újabb szerzemény társaságában kerültek a friss Feels Like Love albumra. Az új anyagon már nincsenek híres vendégek, de a dalok társszerzője a 2017-es lemezhez hasonlóan továbbra is a gitáros-billentyűs Christopher Smart, aki ezúttal a produceri feladatkört is felvállalta. A negyvenéves énekesnő negyedik albuma a korábbiaknál tempósabb, new wave-es és „dark diszkós” hangzások felé mozdul, de a Lynch-univerziumhoz is visszacsatol például a Blue Rose éteri balladájával, melynek címe utalás a természetfeletti ügyek kódjelére a Twin Peaksben – ahová az Albertet játszó Miguel Ferrer édesanyjának (és George Clooney nagynénjének), Rosemary Clooney dzsesszénekesnőnek Duke Ellingtonnal készült 1956-os lemezéről került át.

.
a tavaly decemberi 52 Hz klip Joseph Skorman rendezésben. . .

. . .az Everest friss videója az iráni származású Golnaz Jamsheed rendezőnőtől. . .

. . . aki a David Lynch-csel felvett 2011-es The Truth Is című Chrysta Bell-számhoz is készített idén egy klipet:

.
a kilencszámos új Feels Like Love album (az Undertow bónuszdallal) meghallgatható az énekesnő honlapján közzétett alábbi lejátszón. . .

. . .és a számlista mellé itt a lemez borítója is:

.
a budapesti koncert Facebook-eseményoldala:
http://facebook.com/events/308304799688818

Arctic Monkeys: Body Paint – újabb klipdal az új The Car album elé +FRISSÍTÉS: fellépés Jimmy Fallonnál
szept. 29., 19:11
Paramore: This Is Why – az új album címadó klipdala
szept. 28., 19:30
Björk feat. Sindri Eldon: Ancestress – klip az énekesnő fiával közös dalhoz
szept. 22., 15:59
The Smashing Pumpkins: Beguiled – klipdal + további számok az ATUM rockoperából
szept. 20., 18:30