A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Chvrches: Somebody Else – The 1975-feldolgozás a Kills együttestől átigazolt új dobossal

2018. március 17., 10:58

A Chvrches skót szintipop trió tagjaitól a május 25-re várható Love Is Dead című harmadik albumuk előfutáraként januárban és februárban is érkezett már egy-egy dal, a Get Out és a National-frontember Matt Berningerrel közös My Enemy, most márciusban pedig a Matty Healy vezette manchesteri The 1975 egyik számának, a nemrég Lorde által is műsorra vett Somebody Else-nek a feldolgozásával szereztek meglepetést a BBC Radio 1 Live Lounge műsorában (ahol az elmúlt öt évben Haim-, East 17-, Lorde- és Justin Timberlake-átiratokat is játszottak).

A két éve megjelent I Like It When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It című második The 1975-albumon szereplő Somebody Else már tavaly nyáron tiszteletbeli Chvrches-számmá vált, mikor a Radio 1 egyik szerkesztő-riportere, Steve Holden véletlenül dupla sebsséggel játszotta le lemezjátszóján, majd a meglepően Chvrches-hangzású végeredményt meg is osztotta a nagyvilággal egy Twitter-posztban. . .

. . .és erre hivatkozva e heti Radio 1-fellépésükön Lauren Mayberry és zenésztársai a Somebody Else-t választották feldolgozásnak. . .

. . .a Get Out című saját idei slágerszámuk előadása mellé:

ez a rádiószereplés volt az első alkalom, hogy a Chvrches az új négytagú turnéfelállásában, a Kills tavalyi Sziget-koncertjén is látott skót dobossal, Jonny Scott-tal kiegészülve lépett fel:

.
a Chvrches legutóbbi két Live Lounge-feldolgozása kevésbe míves alapanyagra épült: 2015-ben Justin Bieber What Do You Mean?-jére. . .

. . .és 2016-ban a This Is What You Came For című Calvin Harris/Rihanna-kollaborációra, melynek Taylor Swift is társszerzője volt:

.
a Chvrches-tagok a tavaly karácsony előtti legutóbbi nyilvános fellépésükön is játszottak feldolgozásokat, a hollywoodi Fonda Theatre színpadán tartott Holiday Variety Show-ban Lauren Mayberry énekesnő és a szintetizátoros Martin Doherty egy beugró gitáros haverrel kiegészülve a River című Joni Mitchell-klasszikussal kezdték alkalmi háromszámos műsorukat. . .

. . .zárásként pedig a Cyndi Lauper-féle Time After Time-ot adták elő:

.
a sztárproducer Greg Kurstinnel készült új album számlistája és borítója:

Chvrches: Love Is Dead (2018)

1. Heaven/Hell
2. II
3. Forever
4. God’s Plan
5. Graffiti
6. Really Gone
7. Miracle
8. My Enemy (feat. Matt Berninger)
9. Get Out
10. Never Say Die
11. Deliverance
12. Graves
13. Wonderland

.
színes ráadásként itt a harmadik The 1975-albumot Music For Cars címmel 2018-ra ígérő Matty Healy januári és februári frizurája:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39