A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Cléa Vincent: Samba – videoklip a francia énekesnő új Tropi-Cléa EP-jéhez

2017. június 27., 19:12

A nyári hőségben az új Calvin Harris-album sztárvendéghalmozó ska-pop slágerének műanyag trópusi szigetes luxusklipje (Feels) mellé ellenpontként nézzünk inkább egy azzal egy időben érkezett bájos francia videót, melyet a párizsi elektropop-üdvöske Cléa Vincent szintetizátoros-dalszerző-énekesnő spontán élő hangzású új tropicalia lemezének, az itt végig is hallgatható Tropi-Cléa EP-nek a Samba című dalához forgatott interneten felkért amatőr táncosokkal a fiatal vizuálművész-színésznő Solène Azoulay, aki szinte az összes technikai munkát (rendezés, kamerázás, vágás, festés, rajz, makettek, animáció stb.) egymaga végezte.

A pályakezdő énekesnőket bemutató sorozatunkban 2014-es Non Mais Oui EP-párjával szerepelt Cléa már a közösségi finanszírozással készített első albumának, a 2016 legjobb lemezei közé tartozó Retiens mon désirnek a legutóbbi videóját, az Achète le moi-t is Solène-nel forgatta tavaly ősszel, és most ismét őt kérte fel rendezőnek a Samba című dalhoz, mely a stúdióban spontán módon élőben rögzített és az áprilisi Record Store Day-re kiadott hatszámos Tropi-Cléa EP egyik új szerzeménye (az egzotikus dél-amerikai hangzások ihlette Les sessions du soleil, azaz A napfényes felvételek alcímű lemezre pár régi dalból, a Méchant loup-ból és a Neuilly-ből is készültek stílszerű új hangszerelések).

a Samba klip a stábfotó jobb szélén ülő Solène Azoulay rendezőnő Rio de Janeirót formázó saját készítésű makettjeivel . . .

. . .és az április Tropi-Cléa EP teljes hatszámos anyaga:

Arctic Monkeys: Body Paint – újabb klipdal az új The Car album elé +FRISSÍTÉS: fellépés Jimmy Fallonnál
szept. 29., 19:11
Paramore: This Is Why – az új album címadó klipdala
szept. 28., 19:30
Björk feat. Sindri Eldon: Ancestress – klip az énekesnő fiával közös dalhoz
szept. 22., 15:59
The Smashing Pumpkins: Beguiled – klipdal + további számok az ATUM rockoperából
szept. 20., 18:30