A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Clean Bandit & Marina And The Diamonds: Disconnect +FRISSÍTÉS: kislemez két évvel az élő ősbemutató után

2015. április 12., 8:52

A most hétvégén zajló Coachella fesztivál második napján egy jövendő sláger ősbemutatóját is megtartották: a walesi dalszerző-énekesnő Marina Diamandis a pár hete megjelent Froot című harmadik Marina And The Diamonds-album után még tartogatott egy meglepetést, és a garage/house-t klasszikus zenei vonósbetétekkel ötvöző cambridge-i Clean Bandit koncertjének vendégeként el is énekelte a Disconnect című számot, melyet közös kislemezként fognak megjelentetni. FRISSÍTÉS: a dal hivatalos kislemezverzióját több mint két évvel később, 2017. június 23-án tették csak közzé. . .

. . . és a Disconnect végül ilyen stúdiókezelést kapott!

.
A korábban egy vonósnégyesben játszó Grace Chatto csellistalány és a hegedűs Neil Amin-Smith, illetve a multiinstrumentalista-producer Jack Patterson és dobos öccse, Luke Patterson alkotta Clean Bandit már 2010-ben feltűnt Mozart’s House című programadó klipdalával, de csak a Disclosure nevével fémjelzett house reneszánsz idején futott be. A 2014-es év legjobban fogyó brit kislemezével, a hazai No.1 siker mellett az Amerikában is Top 10 slágerré váló Rather Be-vel az együttes a legjobb tánczenei felvétel Grammy-díját is elnyerte, de a szintén Jess Glynne vendégénekesnői közreműködésével készült Real Love is nagy sláger lett, ahogy a Sharna Bass énekesnővel felvett Extraordinary is.

marina-clean1

A 2015 nyarán a Balaton Soundon és a Szigeten is csonka felállásban haknizó Clean Bandit egyik tagjának sincs jó hangja (a szőke csellistalány által énekelt autotune-os Come Over kiábrándítón szerepelt a listákon), így vendégénekesre van szükségük – a 2014 májusában megjelent New Eyes című bemutatkozó albumukon tucatnyi vokális közreműködő szerepelt (köztük a BBC Sound Of 2015 listára felkerülő Rae Morris is), de ez a mostani az első alkalom, hogy egy ismert sztárral egyesítették erőiket. A Marinával közös Disconnectnek, mely a hírek szerint már a Clean Bandit készülő második albumának előfutára, így hangzott és nézett ki az ősbemutatója:

a dalszöveggel együtt:

.
az említett Rae Morrisszal közös dal, az Up Again stúdióverzióban és élőben a 2014-es Glastonbury fesztiválon:

a Jess Glynne által énekelt 2014-es nagy sláger, a Rather Be és az album év végi bővített újrakiadására készült Real Love:

a 17 éves Sharna Bass-szel felvett Extraordinary kubai videója:

a Stronger című legutóbbi klipdal, melyben Sharnának az ikertestvére, Sean Bass és az amerikai  Alex Newell a két vendéghang:

a csellista Grace Chatto által énekelt Come Over című dal, a refrénekben a reggae-énekes Stylo G közreműködésével:

a brit énekes-rapper Love Ssega közreműködésével felvett Mozart’s House 2010-es klipje, mellyel a Clean Bandit karrierje elindult:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39