A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Cola Boyy – dalok az MGMT és az Avalanches tagjaival készült debütalbumról

2021. május 26., 16:14

A fehér, fekete, latino és indián felmenőkkel egyaránt bíró harmincéves kaliforniai barkács-retro-diszkó-funk-pop multiinstrumentalista-énekes Cola Boyy (polgári nevén: Matthew Urango) nyitott gerinccel született és fejlődési rendellenességeinek köszönheti egyedi énekhangját is. Black Boogie Neon című 2018-as bemutatkozó EP-jét a francia Air együttes lemezcégénél jelentette meg, vendégénekesként 2019-ben az Air-főnök Nicolas Godinnel (The Foundation), 2020-ban az Avalanches ausztrál DJ-producereivel dolgozott (We Go On), 2021 nyarán érkező saját debütalbumán pedig rajtuk kívül még az MGMT frontemberével is készített felvételeket.

„A zeném üzenete az, hogy a társadalmi osztályunkat napról napra kizsákmányolják, elnyomják és gyilkolják. Ez így nincs rendben, ez a rendszer megérdemli, hogy letöröljék a föld színéről. Ez pedig csak úgy történhet meg, ha egységesek vagyunk. Ez a zeném lényege: kapcsolatba lépni az emberekkel és egyesíteni őket” – mondja politikai aktivista hevülettel a kaliforniai Oxnard szegénynegyedéban felnőtt Cola Boyy. A magát a Disabled Disco Innovator (rokkant diszkó újító) címkével ellátó autodidakta dalszerző-énekes már 2018-ban is turnézott együtt az MGMT-vel, most 2021-ben pedig az MGMT Records és az Air-féle Record Makers lemezcég közös kiadásában jelentetheti meg június 18-ra várható Prosthetic Boombox debütalbumát.

A különböző rádióállomások között tekergetés analógiájával jellemzett eklektikus nagylemezen a nyitódal az Avalanches ausztrál tagjaival készült, de az album sztárvendégei közt a fentebb említett nevek mellett a francia diszkóproducer Myd és a Los Angeles-i billentyűs John Carroll Kirby (Solange, Frank Ocean, Blood Orange, Moses Sumney, Connan Mockasin, Mark Ronson, Sébastien Tellier stb.) is szerepel. Az első klipet kapó Kid Born In Space című záródalban az MGMT-ből a társszerző-zenész-producerként besegítő Andrew VanWyngarden frontember mellett a turnégitáros-billentyűs James Richardson is közreműködik, ütőhangszeres-társproducerként pedig még az ex-Chairlift-zenefelelős Patrick Wimberly is.

egy kis Instagram-videó az MGMT-frontemberrel készült dal felvételéről:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cola Boyy (@colaboyy) által megosztott bejegyzés

.
az album ma közzétett második beharangozó száma, az Avalanches-tagok társszerzői és zenész-produceri segédletével készült Dont Forget Your Neighborhood nyitódal, melyben John Carroll Kirby is közreműködik zongoristaként:

.
az album borítója és számlistája:

Cola Boyy: Prosthetic Boombox (2021)

Dont Forget Your Neighborhood (feat. The Avalanches)
Mailbox (feat. John Carroll Kirby)
Song For The Mister (feat. Nicolas Godin)
Roses (feat. Myd)
For The Last Time
You Can Do It (feat. nit)
Mink
One Of These Winters Will Take Me (feat. Bon Voyage Organisation)
Go The Mile (feat. infinite bisous)
Kid Born In Space (feat. Andrew VanWyngarden of MGMT)

.
John Carroll Kirby segédletével készült februári feldolgozás Jeb Loy Nichols 2010-es To Be Rich Should Be A Crime című reggae dalából:

.
Cola Boyy közreműködése az uruguayi gitáros-énekes Juan Wauters új Real Life Situations albumának márciusi Unity klipdalában:

.
márciusi videó az Avalanches tavalyi albumának We Go On dalához Cola Boyy és a Clash-alapító Mick Jones közreműködésével:

.
Cola Boyy a mogorva lemezkiadós ember szerepében John Carroll Kirby április Rainmaker klipjében:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cola Boyy (@colaboyy) által megosztott bejegyzés

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39