A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Courtney Barnett & Kurt Vile: Over Everything – az első klipdal a közös albumról

2017. augusztus 30., 20:14

Kurt és Courtney – egy másik történet! Az új U2-, Kasabian-, Sparks- és Samantha Urbani-videók mellé ma egy fiú-lány duettklip is érkezett két briliáns dalszerző-gitáros-énekestől: a War On Drugs-extag amerikai Kurt Vile és a balkezes leszbikus ausztrál rockcsaj Courtney Barnett, akik legutóbbi albumaikkal külön-külön is ott virítottak a 2015 legjobb lemezei listákon, most mutatták be első közös számukat! „A legjobb még élő Kurt” – akit legutóbb a Tinariwen tuaregjeivel hallhattuk pengetni – tavaly már a Mazzy Star-díva Hope Sandovallal is duettezett egyet, de Courtney-val idén egy teljes albumot rögzítettek.

Alkalminak induló stúdiózásukról márciusban jött az első hír, majd júniusban kiderült, hogy közös őszi turné és album is lesz a dologból. Október 13-án megjelenő Lotta Sea Lice című nagylemezükre az új szerzemények mellett Vile és Barnett egymás korábbi repertoárjából is átdolgoztak számokat (az előbbi például az Out Of The Woodwork című dalt, míg az utóbbi a Peeping Tomboy-t vette át a másiktól), továbbá feldolgozták az amerikai Tanya Donelly (ex-Throwing Muses, ex-Breeders) alternatív rockzenekarának, a Bellynek az 1993-as Untogetherjét és Courtney élettársának, Jen Cloher ausztrál dalszerző-gitáros-énekesnőnek a Fear Is Like A Forest című 2009-es szerzeményét is. Az albumon közreműködik vendégként a Warpaint-doboslány Stella Mozgawa, a veterán ausztrál gitáros Mick Harvey, továbbá a Dirty Three trió két tagja, a gitáros/basszista Mick Turner és a dobos Jim White is.

Kurt és Courtney az első klipet Over Everything című psych-pop duettjükhöz Danny Cohen rendezővel külön-külön forgatták városaikban, Philadelphiában és Melbourne-ben, de hogy viccesebb legyen, egymás énekrészeit tátogják benne.

.
az album számlistja és borítója:

Courtney Barnett & Kurt Vile: Lotta Sea Lice (2017)

01 “Over Everything”
02 “Let It Go”
03 “Fear Is Like A Forest”
04 “Outta The Woodwork”
05 “Continental Breakfast”
06 “On Script”
07 “Blue Cheese”
08 “Peepin’ Tom”
09 “Untogether”

.
két dal, ami a páros másik tagja által újraénekelt verzióban kerül a lemezre: a Courtney Barnett-féle Out Of The Woodwork 2013-ból. . .

. . . és a Peeping Tomboy Kurt Vile 2011-es Smoke Ring For My Halo albumáról:

.
két további dal, amit Kurt és Courtney feldolgoznak lemezükre: az Untogether a gitáros-énekesnő Tanya Donelly (ex-Throwing Muses, ex-Breeders) vezette amerikai Belly együttestől. . .

. . .és az ausztrál dalszerző-gitáros-énekesnő Jen Cloher 2009-es Fear Is Like A Forest című száma:

PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47
Jungle – klipdalok a brit funk-soul tánczenekar új Volcano albumáról
máj. 24., 22:51