A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Courtney Barnett: MTV Unplugged (Live In Melbourne)

2019. december 6., 8:12

Courtney Barnett ausztrál dalszerző-gitáros-énekesnő a 2018-as Tell Me How You Really Feel albuma és 2019-es tavaszi Everybody Here Hates You kislemeze után legutóbb saját Milk! Records kiadójának őszi válogatásán szerepelt a szintén melbourne-i Loose Tooth garázspoptrió Keep On című slágerének átiratával, de az év végére most még kaptunk tőle egy MTV Unplugged koncertanyagot is, melyre néhány ismert dala és egy Play It On Repeat című eddig kiadatlan szerzeménye mellé beválogatott három feldolgozást, köztük egy Leonard Cohen-klasszikust is.

A 32 éves rockerlány a melbourne-i Howler koncertteremben október 22-én rögzített akusztikus műsorában a saját számok és Leonard Cohen 1967-ből való So Long, Marianne-je mellett néhány honfitársától is játszott dalokat: a Seeker Lover Keeper folkos indie rock női szupergrupp (Sarah Blasko, Sally Seltmann és Holly Throsby) idei Not Only I című szerzeményét az új-zélandi Marlon Williams társaságában adta elő, míg az ausztrál bennszülött dalnok Archie Roach 1990-es Charcoal Lane albumának címadó számát az eredeti felvétel producerével, a veterán ausztrál rocker Paul Kellyvel együtt gitározta és énekelte.

Az akusztikus koncertalbumon hallhatunk egy harmadik duettet is: Courtney a Nameless Faceless című tavalyi sikerszámát zongorás duóverziójában adja elő a szintén a Milk! Records körébe tartozó Evelyn Ida Morrisszal, aki a bevezetőben említett múlt havi Milk On Milk válogatáson épp ugyanennek a dalnak a feldolgozásával szerepelt.

a teljes nyolcszámos MTV Unplugged (Live In Melbourne) album itt hallható – a dalok fele már videoverzióban is látható a YouTube-on:

Depreston
Sunday Roast
Charcoal Lane [feat. Paul Kelly]
Avant Gardener
Nameless Faceless [feat. Evelyn Ida Morris]
Untitled (Play It On Repeat)
Not Only I [feat. Marlon Williams]
So Long, Marianne

.
a koncertanyagon szereplő három feldolgozás eredetije:

Leonard Cohen: So Long, Marianne (1967)

Archie Roach: Charcoal Lane (1990)

Seeker Lover Keeper: Not Only I (2019)

Heartworms: A Comforting Notion – a brit gitáros-énekesnő első EP-je videoklipekkel
márc. 27., 7:58
The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59