A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Courtney Love kipróbálja magát egy operában is – itt egy dal ízelítőnek!

2015. január 6., 7:53

Kurt Cobain özvegye, Courtney Love tavaly szinte mindenkivel kibékült (Dave Grohl, Marilyn Manson, Billy Corgan stb.), és ha a régi Hole-t nem is sikerült újjáalakítania, egy kislemezzel szólóban is visszatért. Most 2015-ben Lana Del Rey-jel közös tavaszi turnéja előtt egy operában is kipróbálja magát – itt egy beharangozó videó!

Courtney Love most csütörtökön, január 8-án debütál a Kansas City Choir Boy című opera női főszerepében, a Prototype Festival fesztivál keretében a Here nevű New York-i előadóterem színpadán. A férfi főszerepet a mű szerzője, Todd Almond alakítja, aki nyolc éve írta és már több verzióban is előadta zenés darabját, mely egy egymástól elszakadt, Kansas Cityből New Yorkba sodródott szerelmespár tragikus története egy sor flashback struktúrába illesztett dalban elbeszélve, sok görög mitológiai áthallással. Bár a popzenészként már két albumot (Mexico City, Memorial Day) is jegyző Almond a Kansas City Choir Boy-ra az opera műfajmeghatározást használja, nem áriák sorára kell gondolni, hanem inkább egy olyan zenés színdarabra, mely egy egybefüggő konceptalbum, egy rockopera szerkezetét alkalmazza.

courtney-opera3

Még sosem próbáltam ki magam zenés darabban. Nagyon akartam már színházban szerepelni, de valószínűleg nem állok készen arra, hogy egy színdarabban játsszam” – mondja Courtney Love, aki a nyolcvanas évek óta fel-feltűnik mozifilmekben, és a kilencvenes évek néhány remek alakítása is volt (például a Larry Flynt, a provokátor és Ember a holdon című Miloš Forman-filmekben). Az ötvenéves gitáros-énekesnőnek, aki saját bevallása szerint kissé megunta a rockkoncerteket, sokat romlott az énekhangja az elmúlt években, és mintha Marianne Faithfull modorában próbálná meg előadni az első előzetesként közzétett All I Ever Wanted című dalt ezen a friss videón, a zongoránál ülő szerzővel, Todd Almonddal és a csellista Eric Allennel:

a zeneszerző-szövegíró Todd Almond és a rendező Kevin Newbury az operájukról beszélnek:

Courtney Love legutóbbi kiadványa, a 2014 májusában megjelent dupla A-oldalas kislemez két dala, a You Know My Name (melyhez egy budapesti születésű képzőművész-filmes lány, Maximilla Lukacs rendezett klipet) és a Wedding Day:

Dave Grohllal egy októberi könyvbemutatón New Yorkban:

courtney-grohl14oct

Courtney Love decemberben Londonban, miután kiengesztelte Billy Corgant és Marilyn Mansont…

corgan-courtney-manson

…Lana Del Rey társaságában elcsavarja az egyik One Direction-tag, Harry Styles fejét:

courtney-harry-lana

plakát a május 7-én induló közös amerikai turnéhoz:

lana-courtney-poster2

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39