A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Courtney Love leszájkaratézta Taylor Swiftet, Lana Del Reyt meg Madonnát is

Wágner Gábor
2024. április 16., 18:40

Mi azon a véleményen vagyunk, hogy virágozzék minden virág, ebben a szellemben szerkesztjük a rádióban hallható zenéket is, Courtney Love-nak viszont minden joga megvan ahhoz, hogy sarkosabb véleményt fogalmazzon meg. Mint tette azt egy interjúban a minap.

Courtney Love-nak műsora lesz a BBC Radio 6 Musicon Courtney Love’s Women címmel és ezt promózta egy interjúban, amiben többek között a mai popdívákról is megnyilatkozott. Taylor Switfről például azt mondta, hogy ő napjaink Madonnája, aki biztonsásgot jelent a fiatal lányok számára, de egyébként nem fontos előadó és művészi értelemben pedig érdektelen. Ezzel a véleménnyel még egyet is lehetne érteni, de azzal azért vitába szállnánk, hogy Taylor Swift = Madonna. Előbbi nem elég vagány hozzá.

De haladjunk tovább. Bár korábban, egykori férje mellett Lana Del Reyt is zenei zseninek nevezte, már megváltozott róla a véleménye. Most azt mondta, nem szereti mint énekes-dalszerzőt, az idei Coachella fesztiválos fellépése fárasztó és unalmas volt, majd azt is hozzátette, hogy Lana Del Rexynek nem kellett volna John Denvert feldolgoznia, hanem több évnyi pihenőre lenne szüksége.

A már említett Madonnáról is megnyilatkozott a Hole nagyasszonya, akivel sosem voltak túl jóban. Korábban azt nyilatkozta róla, hogy jó üzletasszonynak tartja, de művészeileg nem tudja komolyan venni. Most is hasonlót mondott, annyit, hogy nem szereti Madonnát, de Madonna sem szereti őt.

Beyoncé is megkapta a magáét az interjúban, bár Courtney Love őt eleinte dicsérte. Kimondottan jó koncepciónak tartja azt a Hole királynője, hogy Beyoncé, mint fekete nő countryalbumot készített, de már magát e lemezt nem bírja, mert egyébként nem kedveli Beyoncé zenéjét.

Vajon mit szólnak majd ehhez az említettek, ha egyáltalán szólnak is rá bámit?