A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Courtney Love szerint Kurt Cobain mellett csak egyetlen igazi zenei zseni létezik: Lana Del Rey

2022. december 28., 10:36

A rövidesen új nagylemezzel jelentkező Courtney Love hosszabb interjút adott egy podcast számára, amiben érdekes kijelentést tett. Azt mondta, hogy ő mindössze két zenei zsenit ismer az univerzumban, az egyik a rég halott férje, Kurt Cobain, a másik pedig Lana Del Rey. A vélemény ugyan szabad, de azért ezen a kijelentésen a műsorvezető is nagyon elcsodálkozott.

Courtney Love 2014 óta ismeri Lana Del Reyt, akkor turnéztak együtt, és az énekesnőt valódi, nagyszerű barátként ismerte meg, a tehetségét pedig olyanokhoz mérte, mint Kurt Cobain vagy a filmrendező Steven Spielberg. Love nagyon tiszteli Del Rey művészetét, és hasonlóan feddhetetlennek tartja őt, mint egykori férjét. Amikor a műsorvezető rákérdezett, hogy valóban csak ez a két zenei zseni létezik-e, és mi van például Michael Stipe-pal vagy Bonóval, Love azt felelte, hogy ismeri és szereti őket is, de amit Lana Del Rey művel, az olyan varázslatos, ami csak és kizárólag Kurt Cobainhez mérhető zsenialitás. Hát jó…

Courtney Love ennél bővebben beszélt készülőfélben lévő új nagylemezéről, ami ezúttal szólóalbum lesz és 12 év szünetet követően jelenik majd meg (utoljára a Hole-lal adott ki lemezt 2010-ben Nobody’s Daughter címmel) Az új anyagon két emberrel dolgozik együtt: a Dirty Pretty Things korábbi gitárosával, Anthony Rossomandóval és – micsoda meglepetés – a Lana Del Reyjel is gyakran együtt dolgozó Justin Parkerrel. Pár dalon már ügyködnek egy ideje, és Courtney Love kettőt emelt ki közülük. A Kill Fuck Marry-t,  Johnny Depp és Amber Heard jogi drámája ihlette, a Justice For Kurt pedig azt az az összeesküvéselméletet igyekszik cáfolni, mely szerint Kurt Cobain 1994-es haláláért Courtney Love a felelős. Talán jobb lett volna a dalnak a Justice For Courtney címet adni.

Ha valaki jól beszél angolul és érdekli Courtney Love, akkor a teljes beszélgetést itt meg tudja hallgatni: