A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Térj be Crocodile Juice Bárba: megjelent a Fran Palermo új albuma

2020. április 24., 17:19

A Fran Palermo évek óta a budapesti klubélet megkerülhetetlen zenekara; nyertek már többek közt Petőfi-díjat, az Index forgatott dokumentumfilmet az együttes dalszerző-frontemberéről, Henri Gonzoról, aki nagy port kavart a Dalfutár legutóbbi évadában is, illetve az ő nevéhez köthető a kasszasikernek számító FOMO című film két betétdala (Jeopardy, Coin in the Fountain), amiért Highlights of Hungary díjra is jelölték, illetve a Jeopardy videója a Magyar Klipszemlén díjat is nyert. A Crocodile Juice Bar az együttes harmadik nagylemeze.

A Crocodile Juice Bar című lemezt részben Henri házi stúdiójában, részben pedig a legendás londoni Toe Rag Studiosban rögzítették a Grammy-díjas Liam Watson produceri segédletével, akinél olyan előadók fordultak már meg, mint Jack White, a Temples, a Metronomy, a Wolf Alice vagy a Tame Impala. Az összesen 11 dalt és 2 interlude-ot tartalmazó eklektikus nagylemez szövegeit változatos és szerteágazó témák ihlették. A frontember-zeneszerző-szövegíró Henri Gonzo saját bevallása szerint a Crocodile Juice Barba betérve nagyon sok különböző témával találkozhatunk.

“Ez a lemez olyan mint végigsétálni egy nagyon hosszú utcán, ahol van rock and roll kocsma, latin negyed, francia terasz, utcán énekelő afro-kórus, arab és zsidó negyed, templom, temető, kaszinó… Mindenhol megálltunk, mindenhová bementünk, és pár percig figyeltük, hogy mi történik. Az utca egyik végén sivatag, a másikon tenger.” 

Henrit az elmúlt időszakban rengeteg dolog inspirálta: különböző kultúrák, régi filmek hangulatai, ráadásul ezek az impulzusok a legfurcsább helyzetekben érték, éjjel a hűtőszekrény nyitogatásakor, vagy éppen este, a benzinkútra sörért tartva.

A Crocodile Juice Bar a Fran Palermo legérettebb anyaga, ami a sokfajta hatásnak köszönhetően a korábbiaknál sokkal kísérletezőbb és szerteágazóbb, de mindemellett hűek maradtak a tőlük megszokott hangzáshoz.

A teljes album:

Fotó: Gaál Dániel

Itt vannak az első Music Hungary díjátadó győztesei
dec. 2., 11:52
Krém | 2022.12.01. (Podcast)
dec. 1., 22:09