A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Családi övezet épül a techno klubra

2016. június 16., 6:49

A hírhedten vad partijaivól, fotótilalmával és drákói beléptetési szabályzatával világszerte ismertté vált techno klub közvetlen szomszédságába a berlini városvezetés családi negyedet tervez, játszótérrel, bowling pályával és saját zenei központtal.

berghain (1)

Egészen fura tervvel állt elő Berlin városvezetése, mikor bejelentette, családi szórakoztató negyedet építene ki Friedrichshain-ben, közvetlenül a Berghain szomszédságában. Hogy mennyire jó ötlet a világhírű, egyben hírhedt techno klub mellé játszóteret, bowling pályát, családi mozit és különbejáratú koncerthelyszínt felhúzni, egyelőre rejtély, mindenesetre valószerűtlennek tűnik, hogy a reggeli órákban még javában zajló, itallal és drogokkal ellátott, színfeketébe vedlett népe nehézkesen keveredik majd a csemetéiket sétáltató szülők csoportjaival.

A Fact értesülései szerint a Berghaint vezetőségét egyelőre nem értesítették arról, hogy a klubnak ideje lenne költözni. A helyzet Déjà vu hangulatát azonban erősíti, hogy a Berghain elődjének számító Ostgutnak 2004-ben hasonló fejlesztési okokból, a Mercedes Benz Arena építése miatt kellett elhagyni bejáratott helyszínét.