A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Cyndi Lauper búcsúturnéra indul

Wágner Gábor
2024. június 3., 15:39

Az amerikai énekesnő idén június 22-én tölti be a 71. életévét, ezért arra gondolt, itt az ideje, hogy elbúcsúzzon a közönségétől és nyugdíjba vonuljon. Bár a turné Európából indul nyáron, az jórészt Észak-Amerikát érinti, és ősszel zajlik majd.

Girl Just Wanna Have Fun Farewel Tour a turné címe, utalva ezzel a kezdetekre, az amerikai énekesnő első slágerére. Ő volt az első női előadó, akinek az 1983-as bemutatkozó albumáról (She’s So Unusual) négy szám is bejutott a Top 5-be. Ez pedig rendesen megalapozta az énekesnő hírnevét, akinek igazából a 80-as évek volt a meghatározó évtizede, a legnagyobb slágerei és a legsikeresebb nagylemezei is ekkor születtek. Pályája során mindössze 12 albumot adott ki, az utolsót 2016-ban. Girl Just Wanna Have Fun, Time After Time, True Colours, Change of Heart és az I Drove All Night című Roy Orbison-feldolgozás voltak a legnagyobb slágerei.

Bár Cyndi Lauper neve Európában is jól cseng, és itt is tudják, kiről van szó, mégis elsősorban hazájában, Amerikában számít legendának. Nem véletlen, hogy a búcsúturné is jórészt ott zajlik majd. Nyáron indul két koncerttel Nagy-Britanniában, majd közel három hónap szünet után Brazília, Rio de Janiero következik, aztán pedig Kanada meg az Egyesült Államok, ahol összesen 23 koncertet ad, az utolsót december elején Chicagóban.

Szerző: Wágner Gábor
Címkék: