A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Új dalok a Twin Peaks univerzumból – Chrysta Bell, Au Revoir Simone, Trouble, The Cactus Blossoms

2017. június 6., 8:34

A David Lynch-féle kultikus Twin Peaks sorozat 25 év után elindult új szezonjának első dupla részét pár hete a Chromatics zárta Shadow című dalának előadásával. Azóta a zenekarvezető Johnny Jewel instrumentális Windswept albumáról is felhangzottak aláfestésként zenei témák, és a közreműködő zenészvendégseregből minden epizód végén láthattunk egy-egy újabb előadót koncertezni a helyi Bang Bang Barban – ezeket a számokat gyűjtik majd a szeptemberben megjelenő két filmzenelemez egyikére. A tegnapi ötödik részben a rendező nagyfia, Riley Lynch zenélt, az előző epizódban fellépő Au Revoir Simone csajtrióból az egyik lány épp tegnap jelentett be szólóalbumot, és Chrysta Bell is most hétvégén tette közé feldolgozását a sorozat Julee Cruise-féle főcímdalából.

A dupla nyitórészt követő 3. epizód végén a minneapolisi gitáros-énekes testvérpár, Page Burkum és Jack Torrey country-folk/Americana együttese, a Cactus Blossoms lépett fel Mississippi című 2015-ös dalával, mely a fivérek 2016-os You’re Dreaming albumán jelent meg:

FRISSÍTÉS: 2017. június 8-án a dal hivatalos videoklipet is kapott!

.

a 4. részt a szintetizátoros brooklyni Au Revoir Simone csajtrió zárta a 2007-ből való Lark című dallal. . .

. . . és az együttes egyik tagja, a fenti triókép jobb szélén zenélő Annie Hart épp tegnap jelentette be az itt hallható Hard To Be Still című számmal az első szólólemezét, a július 14-én megjelenő Impossible Accomplice-t. . .

. . . melyre a fenti számlista szerint ez a tavaly májusban közreadott On The Way Down című dal is felkerül majd:

.

a tegnap hajnali 5. rész végén egy Snake Eyes című instrumentális rhythm & blues számmal szerepelt a sorozathoz összerakott alkalmi Trouble nevű formáció, melyben David Lynch-nek és egykori vágó-producernőjének, Mary Sweeney-nek az 1992-es születésű fia, Riley Lynch gitározott és Dean Hurley dobolt (őt a Lynch-filmek zenei szerkesztőjeként és a legutóbbi Lynch-lemezek társszerző-hangmérnök-producer-zenésztársaként ismerhetjük), míg a szaxofont a Dirty Beaches projekttel elhíresült tajvani-kanadai Alex Zhang Hungtai fújta – és a szám stúdióverzióját tegnap közzé is tették a vele egy időben rögzített B-oldalas Mother’s Gone-nal együtt, az első és utolsó Trouble-kislemezként:

FRISSÍTÉS 2: a 6. rész végén Sharon Van Etten játszotta Tarifa című 2014-es dalát!

.

az amerikai énekesnő Chrysta Bell (aki a 2011-es This Train album után 2016-ban is kiadott egy Somewhere In The Nowhere című EP-t David Lynch társszerző-produceri segédletével) az új Twin Peaks szezon 3. részétől Tammy Preston különleges ügynököt alakítja, és ennek örömére június első hétvégéjén közzétette a sorozat klasszikus főtémájának, a Julee Cruise-féle Fallingnak a feldolgozását, melyet a This Mortal Coil kollektívából ismert John Fryer brit producerrel készített:

.
ráadásként itt van Chrysta Bell tavaly őszi Somewhere In The Nowhere EP-jének mind az öt David Lynch-csel közösen jegyzett száma. . .

All The Things
Backseat
Beat The Beat
Night Ride
Somewhere In The Nowhere

. . . továbbá a Devil Inside Me című idei beharangozó dal a közelgő We Dissolve albumáról, mely már nem Lynch-csel, hanem PJ Harvey mentorával, John Parish-sel készült:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39