A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

DALPREMIER – RÜHÖS FOXI – MINDEN GYEREKET BIZTONSÁGBA

2019. április 8., 19:50

Az Open Air Rádióban hallhatjátok először a Cloaca-Wave úttörőinek vadonatúj számát a Minden Gyereket Biztonságba c. dalt. A lábakat nyugodni nem hagyó szám, a zenekar elmondása alapján az egyik koncertjükön született egy hirtelen veszélyhelyzetben, amikor a füstgéptől és a lézerfényektől elkápráztatva egy kisiskolás sétált be a Foxok elé, közvetlenül a vadul pogózó közönség mellé. A koncert átmenetileg félbeszakadt, a gyereket sikeresen kimentették a Foxok, és ott helyben megszületett a Minden Gyereket Biztonságba című rock and roll, amit a Rühös Foxik (Szűcs Krisztián – Fox Fox; Baksa-Soós Attila – Skystep Fox; Horváth Kristóf – Some Fox és Vazul Császár – Kaiser Fox) néhány héttel később lemezre is vettek Jappan&Barnsz stúdiójában.

Külön érdekesség, hogy a dal első refrénje után a Csillagok Háborújából és a farsangi beöltözős bulikból is jól ismert Darth Vader szólal meg MAGYARUL. Akit érdekel, hogy ez hogyan lehetséges, annak ajánljuk figyelmébe a dalhoz fűzött leírást a youtube-on, ami a teljes dalszöveget is tartalmazza.

A múlt héten megjelent EP AA oldalán a Hétig című dal hallható, amely 40 év zenei alkotómunkáján ível keresztül. Ehhez a kocsmahimnusznak is tökéletesen alkalmas dalhoz klip is készült Kaiser Fox főszereplésével a brazil Loli Alfarro rendezésében.

A zenekar korábbi, Five Five Five c. Hit-Single dala:

A napokban jelentette be a Rühös Foxi teljes titokban, hogy az immáron hagyománnyá vált Vállalhatatlan Varázsdélután nevű újévi koncertjüket 2020. jan. 2-án, 15:30-tól fogja megtartani Budapest II. kerületében, nem messze a rendőrségtől.

Aki korábban szeretne találkozni a Rühös Foxival, az megteheti ezt Budapesten a Bélában május 1-jén, a Dadabány fesztiválon június 8-án, vagy akár a Fishing on Orfű fesztiválon június 20-án a víziszínpadon.

További infók:
https://www.facebook.com/ruhosfoxi
https://www.instagram.com/ruhosfoxi

Rekord nézőszámmal zárta tizenegyedik szezonját a Budapest Park
okt. 5., 6:05
A Depeche Mode öt év után visszatér Budapestre!
okt. 4., 18:32
Európai koncertkörúton mutatja be az új albumát a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet
okt. 3., 23:50