A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Damon Albarn zongorás szólókoncertje Télapóval

2019. december 21., 12:52

Damon AlbarnBlur, Gorillaz és The Good, The Bad & The Queen együttesei élén is fellépett már Magyarországon, sőt nagyzenekari kísérettel is láthatjuk majd 2020. május 20-án a Müpában az izlandi tartózkodásai ihlette The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows című műsorával, de múlt éjszaka egy különleges szólókoncertet is adott egyetlen zongorával. 2019-ben Európa Kulturális Fővárosa – a bulgáriai Plovdiv mellett – a dél-olaszországi Matera volt, ahol a záróünnepség koncertjén Albarn volt a sztárfellépő egy 45 perces programmal.

Az 51 éves angol dalszerző-gitáros-billentyűs-énekes idén az Africa Express kollektívájával adott ki egy EP-t (Molo) és egy albumot (Egoli), továbbá épp most a héten mutatta be a Gorillaz Reject False Icons dokumentumfilmjét is, de tegnap Matera kulturális fővárosi évének zárásához is összeállított egy alkami műsort. Fellépését 2014-es Everyday Robots szólóalbumának Lonely Press Play és Heavy Seas Of Love című dalaival keretezte (ez utóbbiban az Afterhours milánói alternatív rock együttes tagjai, Manuel Agnelli, Roberto Dell’Era és Rodrigo D’Erasmo is voltak a háttérvokalistái), de több Blur- és Gorillaz-számot is előadott lecsupaszított zongorás verzióban (a Busted And Blue-hoz Fatoumata Diawara afrikai énekesnőt is felhívta a színpadra duettezni), sőt karácsonyi előzetesként a Jingle Bellst is klimpírozta egy zenélő Télapó-bábut kísérve.

Lonely Press Play 0:45
On Melancholy Hill 3:57
Out Of Time 9:10
Jingle Bells 13:22
Girls And Boys 15:02
Busted And Blue (feat. Fatoumata Diawara) 22:15
Tender 29:30
The Universal 35:00
Heavy Seas Of Love (feat. Manuel Agnelli, Roberto Dell’Era & Rodrigo D’Erasmo) 41:35

.
előzetesek a Gorillaz december közepén mozikban bemutatott filmjéhez, a Humanz és The Now Now albumok születését és turnéját dokumentáló Reject False Iconshoz, melyet a vizuálfelelős Jamie Hewlett 23 éves fia, Denholm Hewlett rendezett:

Lana Del Rey szereplése apja, a zongorista Rob Grant első lemezén
jún. 9., 9:16
PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47